Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Předpokládám, že nechcete nějak moc často v tom skleníku topit, což by bylo neenkonomické. Něco jiného je zatopit, když teploty v noci klesnou hluboko pod nulu. V každém případě bych doporučil kontrolovat si teplotu a vlhkost ve skleníku dataloggerem.

Pro toto rané pěstování je třeba vybrat velmi rané odrůdy, protože pěstovat nějakou poloranou je zbytečné, protože co získáte brzkým vysazením ztratíte tím, že odrůda se dostává do zralosti poměrně pozdě (dlouhá doba od kvetení do vyzrání plodu). Další vlastností by měla být odolnost vůči chladnějším podmínkám.  Z českých odrůd jsem zkoušel Stupické polní rané (dávám ho do pařeniště každý rok a pěstuji ho jako keříčkové bez vyštipování), Darinku F1 (snad je to slovenská odrůda) jsem zkoušel v pařeništi v roce 2016, nebyla nijak mimořádná a protože se mně podařilo sehnat plno jiných velmi raných a chladu odolných rajčat, tak jsem se soustředil na ně. Většinou jsou to ruské odrůdy ze šlechtění z třicátých let minulého století, které prováděl P.Sarayev (M-22, I-2, Sarayev Shtambovyi,...), nějaké odrůdy z Kanady a USA a také z Polska (Betalux, Poranok, Alka F1). Stále dál zkouším co by bylo pro mne nejlepší. Asi budete muset také zkoušet.

           Vladimír

PS.: Včera mně ty sazenice ne mou vinou spadkly z okna (ztráty velké až 30 %). Některé odrůdy nemohu už nahradit, protože nemám semena.

           Vladimír.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika