Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

velmi zajímavá varianta kromě zmiňovaných je nasušená rajčata pomlít a uschovat jako sypké koření, případně vyrobit z pomletých rajčat pesto.

V oleji naložená rajčata nemusí být v lednici, skladuji naložená v oleji ve spíži (kromě česneku ještě s živými bylinkami a chilli papričkou). Pokud jsou dobře usušená, nevykvasí, déle než do jara je ale neskladuji, protože jsou opravdu takový hit že kam je donesu, zmizí do několika minut a stejně se mi pak zdá že zvítězí česnek nad rajčetem a je lepší si nasušit rajčata nová.

Zčernání rajčat je obyčejná spálenina. Udělala to vyšší teplota sušení, delší doba sušení/ přesušení/ anebo prostě to, že bylo rajče už přezrálé a zkaramelizoval v něm cukr. Některé odrůdy jsou na to náchylnější. Sušte na max 40st a síta pravidelně prohazujte, menší kousky vytahujte ze sušičky dříve. Pokud sušíte v troubě, nepodcente větrání.

Plísni je možné zabránit tím, že rajčata před sušením prosolíte, ale taky to není 100% řešení. To, že se to stane není Vaše chyba, prostě to rajče nebylo úplně cajk a nepřežilo tak dlouho rozkrojené, než se vysušilo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika