Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

A uvažoval jste také o možnostech, že rostlinám něco chybí? Mám totiž dojem, vlastně zkušenost, že se děsně bojíme plísní a baktérií, ale příčina žloutnutí listů a i jiných patálií může být v tom, že jim nedáváme, co potřebují. Eventuelně že nějakou cestou přicházejí o živiny a minerály. Jednu věc vím jistě: neexistuje "neponechat nic náhodě". Nelze předvídat všechny problémy a zajistit se proti nim. Na to je jich hrozně moc. Za sebe jsem se rozhodl, že většinu problémů ponechám na Matce Přírodě. Rajčata mají svůj imunitní systém, dokážou se neuvěřitelně houževnatě bránit. A když se podívám na vaše snímky, myslím, že se vůbec nejedná o nějakou chorobu. Šíří se to zevnitř, takže je to spíš něco v půdě, možná herbicid. Anebo jak říkáte reakce na Vitisan. "Přípravek způsobuje změnu pH na listech rostlin a tím brání klíčení spór a omezuje růst mycelia houbových chorob." Co když při té příležitosti také nějaké listy trochu pocuchá či zničí? Nepředávkoval jste? 

Ale ta hlavní otázka je: jak vypadá rostlina celkově? Chová se "zdravě", rozvíjí plody, vytváří nové listy, atd.? Jeden či dva zežloutlé a odumřelé listy nejsou důvod k panice. Možná je to jen projev přirozeného stárnutí a odumírání nepotřebného. Já takové listy prostě otrhám, vyhodím do uzavřené nádoby, aby eventuelně nic nešířily, a jede se dál, kočárem černým podle bílých skal. Pro zjištění skutečné příčiny bych potřeboval celou laboratoř.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika