Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nechtěl jsem se moc k tomuto tématu vyjadřovat. Myslím si, že na plíseň bramborovou je příliš brzy (v anglicky mluvících zemich se jí říká pozdní plíseň) a také podmínky neodpovídají, horko a sucho- listy nezůstávají dlouho smočené. Také jsem nezaregistroval, že by nějak tato plíseň řádila na bramborách.
Pochopitelně plíseň bramborová (Phytophthora infestans) a Alternariová skvrnitost (Alternaria porri f.solani) jsou úplně jiné nemoci přičemž jejich některé znaky jsou shodné. Hlavní rozdíl je v tom, že Alternariová skvrnitost ovlivňuje výnos rajčat (snižování zelené plochy listů), ale plíseň bramborová je nemoc smrtelná (když ji rostlina chytí, tak za pár dní (dva, tři?) není co řešit. Je to jako s lidmi když mají vysoku horečku, tak mohou mít choroby od těch nejbanálnější až po ty které mohou skončit na márách.

           Vladimír

PS.: Plíseň bramborová je na internetu takový strašák, Doporučuji přečíst si něco odbornějšího o šíření této nemoci. Mám dojem, že na nějakých stránkách agro je dvoustránkový článek o této plísni. Adresu z hlavy nevím, protože jsem si ho vytiskl a když si nevím rady, tak si ho znovu a znovu přečtu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika