Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý večer.

Pane Vladimíre, jsem si vědom své chyby, kelímky byli požity o objemu cca 250 ml, bohužel po 300stém kelímku již jsem musel sáhnout po větších, bohužel zrovna blbá doba, techdy byly ještě zavřená zahradnictví a mě vola nenapadlo počkat a koupit je z eshopu, navíc jsem ještě netušil co vetší kelímek může způsobit za problémy (delší dobu přemokřená půda - z mé strany špatná zálivka a také špatné místo pro pariky, tedy chlad, také mě nenapadlo, že tolik kelíšků zabere tolik místa, mám zkušenost pro další rok. Jedna věc je mi ale záhadou, proč papriky ve větších kelímkách rostou více? Je to způsobeno tím, že jsem malé kelímky zalíval méně? Máte na to prosím nějáký názor? Ty větší kelímky jsou o objemu cca 400ml.

Pane Milane, ani já jsem si nemyslel, že toho bude tolik, minulí rok jsem si koupil v zahradnictví asi 30 paprik po 20 kč/ks. To bylo moje poprvé co se zahradničení týče. Tedy i takovou částku jsem letos investoval do semínek a ono ejhle. Pokud se zadaří a papriky vyrostou, obdaruji rodinu a blízké, protože na to nemám prostory. Ve fotkách si můžete všimnout naměřeným luxů. Odrazové fólie (alobal) ještě nemám všude, ale ještě je přidám, došel kartón a nechci tam dávat to co mám u topení tj. pocínované plechy, odrazivost asi stejná jako u alobalu, ještě jsem chtěl zkusit plechy nalakované bílou leskou barvou zda bude nějáký podstatný rozdíl, ale zatím jsem se k tomu nedostal.

Pánové, prosím Vás, potřeboval bych opět poradit, v mnohách chyb jsem opět udělal další a tou je, že jsem papriky při přesazení nedal po první lístky, u rajčat jsem to provedl. Nyní se mi pár paprik naklání k zemi, mám je přesadit více do hloubky? Všechny nebo jen ty co se naklání? Nebo žádné a časem se stopoří? Přisypal bych zeminu, ale v některých kelíšcích to již není možné.

A také jsem se chtěl zeptat zda máte nějáké zkušenosti s babskými rady na mšice, minulí rok jsem použil chemii a mšic jsem se zbavil, ale letos bych chtěl vyzkoušet založit několik záhonů a na každém vyzkoušet nějáké jiné preventivní opatření z babských rad a tj: lógr z kafe, šalvej/kopřivový vůluh, výluh z vajglů nebo z tabáku aj, máte někdo z Vás zkušenosti co ani nemám zkoušet nebo co je osvědčené a nebo mám počkat na první náznaky a jít do chemie?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika