Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

18.12.18 V honbě za volným místem na parapetech jsem přesadil tři středně velké sazenice (Start, Vitador, Bonset) do opravdu velkého kořenáče (35cm v průměru, 30cm vysoký), a tak dal základ „rajčatovému stromu“. Ovšem povedlo se mi při tom Bonsetu nalomit. Po zkušenostech se Startkou 1 jsem ji jen zasypal zeminou (směs krtince a růstového substrátu) a zalil. Uvidíme, jak si povede. A vyrobil jsem pro ně takřka růstový stan na východním okně v kuchyni – odražeče ze 3 stran a okno ze čtvrté. Přisvětluji čm, 54W.
Všechny sazenice z 16.12. už mají vijany (některé i 2), ale obávám se, že moje statistika není přesná: při těch přesazováních se klidně mohlo stát, že jsem nějaký pravý list zasypal. Zvlášť pokud už byl zvadlý. Vadnutí totiž neustává. Listy jsou pak úplně suché, jakoby papírové. Většinou ty, které jsou blízko oken nebo se jich přímo dotýkají. Mohlo by to být chladem? Ta moderní plastová okna totiž zas až tak moc neizolují v mrazech.
Mám také pocit, že se plácám v zalévání: přesazované rostliny byly na kořenech téměř úplně suché. Můžete mi někdo poradit, jaké množství vody a jak často je přiměřené, tedy podle stádií?
Nadále řízkuji další a další vedlejší fazochy bez úpravy. Pod denním bílým světlem, 50W se jim viditelně vede dobře.
Odpoledne začnu pracovat na skleníkopařníku na balkóně. Slibuju si od toho vyřešení prostorových problémů.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika