Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

14.1.18 Angličani si vedou dobře, tedy především Crimson Crush, již po 4 – 5 dnech jim vyrostly cca 10mm kořínky. Všem, jak v buničině, tak na substrátu. Takže jsem je zasypal/zasadil a už vesele rostou pod světlem. Mountain Magic se tak nepochlapila: jen jedno semínko pustilo kořínek (ze 3). Další sice jevilo známky klíčení, ale dost se flákalo. Třetí nic. Tak jsem je stejně obě přendal do substrátu. Bohužel, těch mám nejmíň. Ale stále doufám: viz níže.
S tím klíčením mám další kuriozitu: Jak jsem byl netrpělivý, odepsal jsem ta dlouho neklíčící a použil substrát tak, jak byl, do jiného kelímku i s tím nevyklíčeným semínkem. A 10.1. najednou koukám a ze spodu toho kelímku leze rajčátko. A to jsem ten výsev dělal 16.12. Tak jsem ho opatrně vyndal tou dírkou a zasadil. No, kořínek jsem mu trochu utrhl, ale zdá se, že to přežije bez veliké úhony. Dnes vypadá trochu pokrouceně, ale dost živě. Jen netuším, co je to za odrůdu. Doufám, že až povyroste, stanovím to správně na základě podobnosti. Nakonec mám jen 3 možnosti. Takže ta statistika uveřejněná 25.12. je totálně nepřesná: přidejte ještě 3. Ale ani tak to není nic moc.
Počty rostlin se mi docela rychle zvyšují, takže jsem byl nucen přidat další LED grow červenomodrou žárovku (54W). Mohl jsem tu původní zvednout, ale intenzita osvětlení by se značně snížila. Luxmetr jsem zatím nesehnal, kupovat ho nechci, ale odhaduji, že dociluji tak 1500 -2000 lx v úrovni rostlin. Působí mi to i potíže s očima: dostal jsem zánět (nejsem si sice jist, zda to byla jediná příčina, ale pokaždé, když jsem se podíval přímo do toho čm světla, měl jsem potom pocit, že mám v očích písek), takže s těmi LED grow čm žárovkami hlavně vyšších příkonů OPATRNĚ. Sluneční brýle doporučuje i výrobce a není to vtip, jak jsem si původně myslel.
Rostlinky z výsevu 16.12. (výsev 2.12. je díky nehodě mimo hru) jsou tak do 15 cm a mají minimálně 4 pravé listy. Bonseta roste rychleji než Startka. Je čas připravovat se na řízkování. A na přesazení do pytlů (eventuelně krabic v pytlích, jsou skladnější – nový šílený nápad). Ale pravděpodobně počkám s řízkováním až do 7mého pravého listu: je ještě moc brzy i na pařník. Takže obrátím pořadí.
Kolik litrů zeminy, myslíte, je třeba na úspěšný růst tyčkové odrůdy až do podzimu (ty v pytlích už nechci přesazovat) na balkóně ve 150 mnm? Můj odhad je minimálně 25 l. A čím víc, tím líp.

Milan Hokus Pokus

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika