Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Evi, zdravím tě do Austrálie. Je vidět, že ta rajčata máš silně zalezlá pod kůží, a že na ně mysíš kudy chodíš a dokonce i tam u protinožců. Jen s těmi semeny opatrně, mají hrozně přísné celní předpisy. Děkuji za pěkné hodnocení a vidím, že stejně jako já už myslíš na příští sezónu. Přitom ta letošní ještě zdaleka neskončila. 
Když jsem začínal letošní sezónu, tak jsem byl skeptický k chuti všech těch T.. hybridů a jiných s výjimkou Startu F1 i když jsem je dříve pěstoval a chutnaly mně. Více méně jsem si to při prvé sklizni v červenci ověřil. Chuť většiny nebyla nic moc. Ale pro jistotu jsem si udělal ještě jednu ochutnávku, teď v září, rajčata jsem vybral ty nejzralejší a ejhle, nějak jsem jim přišel na chuť. Moc velké rozdíly mezi nimi nejsou. Když jsem se rozhodl, že už žádné porovnávání nebudu dělat a na míse mně zbylo ještě plno rajčat, tak jsem je nechal na stole a začal je konzumovat stejně jako to dělám s cherry rajčaty. Když jsem šel kolem, tak jsem si vždycky zobl. Nejsou to žádné jednohubky, ale když se rozkrojí na půlku nebo čtvrtku, tak se to dá najednou sníst, aniž lítá okolo šťáva z rajčat a semena. Vůbec mně nevadilo, že nejím nějaká super cherry rajčata. Úplně mně stačila tato rajčata, kterým se v angličtině říká slicers (kráječe). A tak jak jsem to tak konzumoval a přemýšlel o tom co budu příští rok pěstovat, tak jsem se rozhodl, že ještě omezím cherry (stačí mně jen cca pět rostlin pro vnučku) a vyberu si dvě tři odrůdy z těch českých, které jsem letos pěstoval. Jistě to bude Start F1 a další dvě ještě vyberu, zralých mám pořád dost.
Když už tak píši o cherry tak se pokusím zhodnotit ty cherry u mne na lodžii a na zahradě.Na lodžii orientované na jihozápad jsem měl po dvou rostlinách Charmant F1, Philovita F1, Tomatoberry F1 a Goldkrone. Snad nejhůře to vedro (skoro každý den nad 40 °C) snášelo Goldkrone. Ne že by rostlina nerostla, ale s tou úrodou to bylo všelijaké i když jsem se snažil pomoct opylování pořásáním, atd. Ostatní nebyly nijak lepší, plody podprůměrné a přitom jsem musel zalévat minimálně obden. Docela mně všechny cherry z lodžie chutnaly. Sklidit hrst rajčátek a lítat s konví, tak to se mně určitě nechce. Takže na lodžii už nikdy rajčata, možná zkusím pálivé papriky. Máte někdo nějaký tip na něco, čemu by ty horúčavy vyhovovaly?
Na zahradě jsem měl dvě Sungold F1, jeden Mandat F1, jednu Rubinku a jedno Sweet Aperitif. Sungold rychle přezrává a praská už na rostlině, když ho donesu domů, tak další polovina plodů popraská. Ale na zahradě si občas zobnu a moc ně chutná. Sweet Aperitif opravdu vynikající, ale u mne velikost plodů trochu větší než černý rybíz. Kdo to má trhat. Mandat mne mile překvapil jak chutí tak i dozráváním. Zato Rubinka to byl pro mne propadák, dodnes jsem neutrhl jediné rajče, které by bylo zralé a chutnalo mně. Všechno popraskané, nezrající (asi špatné místo pěstování- přímo na rozhraní, kde stéká vody ze střechy a tak při bouřce dostane toto rajče čtyřikrát více vody než rajčata, která jsou volně na záhoně). Tento problém budu muset příští rok řešit nějakou rýnou, ale stejně s tím, že bych Rubinku pěstoval zatím nepočítám.
Takže příští rok na zahradě jen Philovita F1, Tomatoberry F1 a ten problematický Sungold F1. Mateční rostliny těchto tří odrůd už mám vypěstované za oknem a v zimě je budu klonovat. K tomu asi po jednom nebo po dvou Mandat a Goldkrone. Tak to je asi vše, co jsem chtěl napsat.
Evi, nezapomeň se nám tam!!        Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika