Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Omlouvám se, ale popudilo mě, že tazatele uvádíte v omyl padlím (aniž byste měl zkušenost s tím, jak vlastně padlí na cuketě vypadá) a doporučujete mu odlamovat listy. Přitom jsou naprosto zdravé a pokud by se řídil vaší radou, cukety by si zničil. sad

A nemohl jsem napsat, že "si to myslím", protože mám dlouhodobou zkušenost jak s cuketami, tak i s padlím na nich, takže si nic nemyslím, ale 100% to vím.

Jsou různé druhy cuket, s listy čistě zelenými, mírně flekatými, až po hustě posetými fleky. Stejně tak záleží na stáří - mladší rostliny fleky nemají, objevují se až v určité fázi. Rozhodně nejsou symetrické, podívejte se na jakoukoli fotku, třeba na tu hned v prvním příspěvku tohoto vlákna. Tyto stříbřité fleky, začánající u žilnatiny a postupující do plochy listu, jsou přesně ten vzhled, jaký cukety běžně mají.

Co se týká padlí, to jsou bílé neohraničené fleky náhodně po listech, bez jakékoli návaznosti na žilnatinu. V tomto případě se o něj nejedná a varuji tazatele před tím, aby tyto zdravé listy odlamoval.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika