Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já si nemyslím, že se vyplaví jen dusík bez vápníku. Toto jsem si přečetl:

 Vápník se v půdě nachází ve třech různých formách. Jde o vápník nevýměnný, který najdeme v některých těžce rozpustných horninotvorných nerostech (dolomity a vápence) a je součástí uhličitanů. Dalším je vápník výměnný, který je poután výměnnou sorpcí na půdní částice a třetí formou je vápník rozpustný ve vodě (mimo jiné i ledek vápenatý), kde je součástí půdního roztoku. Vápník v půdě je dobře pohyblivý, proto k jeho ztrátám dochází z velké části kvůli vyplavování.

Nejsem odborník na tuto problematiku, ale myslím si, že chemická vazba vápníku ve sloučenině Ca(NO3)2 je silnější než fyzikálně chemjcká vazba na povrchu koloidních částic půdy. Proto je otázkou, kolik vápníku se naváže a kolik zůstane jako chemická sloučenina a vyplaví se do spodních vrstev půdy. Opravdu bych byl rád, kdyby mně to někdo kdo se zabývá touto problematikou vysvětlil jak to s tím vápníkem vlastně je.Rád se poučím.

                          Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika