Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máte internet a tak by neměl být pro Vás žádný problém vyhledat si na něm něco o kyselosti půdy. Najdete většinou tuto nebo podobnou definici:
Kyselos je závislá na výskytu volně se vyskytujících/rozložených iontů vodíku (H2), příp. hliníku (Al) nebo železa (Fe) v půdním roztoku.Označuje se symbolem pH a číslem, které má hodnotu od 0 do 14.  Čím je koncentrace vodíkových iontů vyšší, tím je půda kyselejší a pH nižší.  Půdy s hodnotou pH do 6,5 označujeme jako kyselé, pH 6,6–7,2 jako neutrální a pH 7,3 a vyšší jako alkalické.

Když si k dotazu přidáte rajčata, tak se dozvíte, že půda pro rajčata by měla být slabě kyselá až neutrální, někde mezi pH 5,5 až pH 7. Potom už stačí koupit si za pár korun (nebo centů) lakmusový papírek a udělat si orientační zkoušku pH. Nebyl bych překvapen, kdyby se pH Vaší půdy pohybovalo ve výše uvedeném rozmezí

                      Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika