Pro mě je suchá oblast i Brněnsko. Podle toho jak u Vás nastupovala v letech 2013 a pár let dříve plíseň na rajčatech. Letos jste měli vody více a bez ošetření to nedopadlo dobře. S biftekovými rajčaty a se San Marzano 3 jsem nějak nesrostl, láká mě zkusit Hugo. Bavil jsem se o něm s Ing. Růžičkou, mělo by být ranější. A asi zkusím odrůdu s krásným jménem Pálava. I když je LSL. Předpokládám, že bude na zahradě dopěstované chutnější než rajčata na trhu a v suchém sklepě snad vydrží dost dlouho. Kdyby byl nějaký soukromý šlechtitel, který by ten gen (či skupinu genů LSL) šoupl do nějakých špičkově chutnajících odrůd . Jinak pro mě nová zkušenost je že rajčata utržená ve stejný den, ponechaná v suchu a v relativním teple drží a část, kterou jsem dal doma do ledničky na spotřebu, chytá šedou plíseň.