Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Při hledání původce choroby na rostlině rajčete jsem narazil na tyto stránky, kde je mmj. uvedena možnost ochrany která by mohla být vysloveně ekologická. Zde je můj překlad (snad jsem to přelouskal dobře) - Na plíseň (Phytophthora infestans) dobře pomáhá ošetření přípravkem z česnekového extraktu (50 g rozdrceného česneku vyluhovaného den v 10 litrech vody). Rostliny stříkat 3-5 krát od doby vzniku plodů na druhém vijanu.

Při prvních příznacích onemocnění rostliny stříkáme 10% roztokem chloridu sodného: na rostlině se vytvoří tenký ochranný film, který zabraňuje pronikání plísní. 

Asi možná někdo zase řekne... za úplňku na šibeničním vrchu... ale já to beru jako zkušenosti lidí-zahrádkářů kteří ve své době neměli moc možností a už vůbec přístup k profesionálním prostředkům ze skleníkové velkoprodukce. Ještě přidávám odkaz na seznam chorob (rusky) šlechtitelské firmy Seminis kde jsou pěkně, a hlavně i s obrázky, popsány choroby rajčat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika