Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tá paprika, ktorú pestujeme v skleníku sa volá Antea. Keď dozrie, tak ale sčervenie, predtým je skôr zelená, ako žltozelená. Má celkom veľké plody, hrubú stenu. Určite existuje takýchto odrôd viac, ťažko povedať, čo ste vozili od maďarských hraníc. Štipľavosť je (aspoň podľa mňa) dosť výrazná, preto má univerzálne využitie - keď chcete niečo štipľavé rebrá necháte, keď sladké tak ich vyrežete. Ako sa jej bude dariť vonku, v nížinatej oblasti posúdiť neviem, zatiaľ sme ju vždy pestovali v skleníku. Som zo stredného Slovenska a tu ak chceme dobré výsledky, treba skleník. Zbytkovú papriku, ktorá sa nezmestí do skleníka, sadíme von do záhrady, taktiež aj pár štipľavých (ktoré obľubujú iba niektorí členovia rodiny). Paprika z vonku sa ale vydarí iba v niektorých teplých rokoch. Predpokladám, že podobne na tom bude aj Antea.

Názov druhých -  žltých, skorých paprík netuším. Ja som skôr na sladké, ako štipľavéwink. Možno nejaké baranie alebo kozie rohy...  Iní možno poradia viac.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika