Nejlepší skušenosti mám s tím:
Na místě kde to nevadí pár keře zanechat. Ta šťává je báječná a dá se z toho i vyrobit docela dobré víno. ;))
Při odstraněním řezem natřít neředení roundup na cerstvý řez u silnejších větvů či kměnů (ty, co už nemají tu pěnovou substance uprostřed).
Po odstříhaním šlehounů nechat narůst nový a když jsou cca 30 až 40 cm dlouhý a ještě nezačinají zdřevnatit nastříkat Roundupem dvojítou koncentraci.
... a bez chemického děla:
Vykopat. To je rychle ale je to docela dřina protože z kořenýho systému se nesmí moc zanechat v půdě.
Odřezat na cca. 20 cm. Od zanechanýho čepe jeden až dva krát týdně ostrým nožem vystříhnout veškeré zelení co se ukáže až na dřevo. To je trochu zdlouhavejší. Rostlina bude na začátku zkusit tvořit více a více nových šlehounů. Tím se oslabuje a nakonec se (jak se říká) "roste k smrtí".
Zdravím
Franta