Zmrznutí kvasu



host - 129.96 (?)
8.1.2010 9:46

Naprosto souhlasím. Velmi slušná koncentrace lihu v nedoslazovaném kvasu z hodně sladkého ovoce je 10%. A 10% roztok alkoholu dokáže zmrznout i při -10 stupních C. 17% kolem -18 stupňů. Je to prostě otázka síly mrazu. 98% líh zmrzne asi při -144 stupních. Jistě, umím si představit doslazený kvas, zakvašený turbo kvasinkami, který dosáhne 20%, a ten už asi v našich podmínkách nezamrzne.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 6.16 (?), 23.12.2009 8:38

Dovolím se zeptat trochu mimo zadané téma.Jaký je váš názor na vylisování kvasu.Na pálení by pak šlo pouze "ovocné víno".Kdy lisovat-po bouřlivém kvašení nebo na konci?Ne ze všeho lze vyrobit mošt.Pepík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 129.96 (?), 23.12.2009 8:47

Je to v podstatě nutné tam, kde není k dispozici destilační kolona s mícháním. Tam by se totiž hustý kvas připaloval. V takovém případě cedím kvas až před destilací. Dělal jsem to např u trnek (skutečných, tedy ne švestek) a všichni známí nemohou destilát vynachválit. Pokud však kolona míchá, je vhodnější destilovat celý kvas a nelisovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 220.243 (?), 23.12.2009 11:31

Robil by som to len v tom prípde, žeby kvas bol z letných sliviek, veľkých zomerov... veľkoslivy, Topgigant a ďalšie podobné tejtto veľkosti. Z toho dôvodu, že by som chcel odstániť ich naozaj veľké kôstky. Strará škola mi hovorí, že to treba aspoň precediť pri lievaní kvavu do kotla(napr cez prepravku na ovocie)... ja ich nemám veľa, ale keď sú tak to malé množstvo vykôstkujem vopreed.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 28.243 (?), 29.12.2012 21:05

to musela byt naozajstna kosa aspon -20 niekolko dni aby tak zamrzol uz vykvaseny kvas, v ktorom uz mohlo dost alkoholu...

tiez mam taky sud, mam 190, vazim 95, svaly ake take ale s 227L sudom dokazem leda tak z horka tazka krutit, tlacit ho hore schodmi po doske by som asi nezvladol

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 207.173 (?), 8.1.2010 7:21

Ten dotaz jsem zadal v palírně obsluze(starý zkušený zaměstnanec) a ten se jen usmál a řekl: dobrý kvas nezmrzne, jen skrupičkovatí.jestli kvas zmrzl je k ničemu a neobsahuje líh-vylejte ho do kanálu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18313) - 65.50 (?), 8.1.2010 9:03

Starého zkušeného zaměstnance neposlouchejte. Zkuste dát láhev piva nebo vína do mrazáku a sám uvidíte, jestli zmrznou nebo jen zkrupičkovatí. Myslíte si, že neobsahují líh? Je to jen otázka, jak moc mrzne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 129.96 (?), 8.1.2010 9:46

Naprosto souhlasím. Velmi slušná koncentrace lihu v nedoslazovaném kvasu z hodně sladkého ovoce je 10%. A 10% roztok alkoholu dokáže zmrznout i při -10 stupních C. 17% kolem -18 stupňů. Je to prostě otázka síly mrazu. 98% líh zmrzne asi při -144 stupních. Jistě, umím si představit doslazený kvas, zakvašený turbo kvasinkami, který dosáhne 20%, a ten už asi v našich podmínkách nezamrzne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 207.173 (?), 26.1.2010 6:50

Pivo a víno neobsahuje tolik alkoholu a proto zmrzne.To se nedá srovnávat s kvasem,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18313) - 65.50 (?), 26.1.2010 7:49

Dá se to srovnávat. Navíc víno obsahuje obvykle víc alkoholu než kvas. Zkuste vypálit 100 litrů kvasu a 100 litrů vína, uvidíte sám

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 178.235 (?), 26.1.2010 8:07

Zmrzne jen voda, která nabaluje na sebe líh.Za určitých okolností se dá líh mrazem dokonce od vody oddělit.  Ale to je odlišnější téma. AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika