Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Vydrží lutr do další sezony?

Vydrží lutr do další sezony?


host - xxx.xxx.107.242 (?)
27.12.2019 18:54
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chci se zeptat, jelikož mám málo hruškového lutru a nikdo mi není schopen tak malé množství přepálit, zajímá mě, jestli vydrží do dalšího roku a přepálil až s dalším lutrem, děkuji.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Vydrží lutr do další sezony?


host - xxx.xxx.238.190 (?), 27.12.2019 21:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dle mě si myslím, pokud jej dobře zakonzervuješ,,aby jsi zamezil přístup vzduchu tak vydrží.Odborníci určitě zotpoví.

Dával jsem letos pálit 14 měsíců starý kvas ze švestek, který byl hermeticky uzavřený a slivovička jak cumel. 

Připojit reakci
   

Vydrží lutr do další sezony?


Standa_HK_ (1264) - xxx.xxx.223.242 (?), 27.12.2019 23:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Problém bude asi ve zdanění...

S trvanlivostí lutru o lihovitosti nad 20% nebude problém, pokud zajistíte správné pH (dle potřeby snížit) a zamezíte oxidaci. Pro úpravu pH bude dobrá kyselina mléčná a pro omezení oxidace nasycení CO2 (atmosféry v bublině nad hladinou).

Druhou možností je naředění na cca 10% lihovitosti a přepálení ředěného lutru.

Připojit reakci
   

Vydrží lutr do další sezony?


host - xxx.xxx.135.107 (?), 28.12.2019 12:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Páleník je lenivý! Pokud neposlechnete rady odborníků (Šlosar), nevydrží, on by stejně nevydržel, ani když by projel trubkami, ale to by už byla zúročena práce s ním.

Připojit reakci
   

Vydrží lutr do další sezony?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 28.12.2019 22:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro: 107.242 (?) 27.12.2019 18:54 ...jelikož mám málo hruškového lutru a nikdo mi není schopen tak malé množství přepálit,...

Lutr je meziprodukt při „Dvoustupňovém pálení“ Tj. výsledek po první destilaci kvasu. Mně by zajímalo, jak jste k němu přišel,  to vám ho někdo přepálil v Domatíně a podruhý již nechtěl pálit?! Ze „zapečetěné ofi aparatury“ mimo druhou destilaci a měřidlo totiž nejde získat!!

A nebo si pletete pojmy a zaměňujete kvas za lutr. Takže, jak to vlastně je?

Dotaz je podle mne "neúplný, nebo popletený "... jinak přeji všem hezký konec roku a do roku 2020 vše nejlepší!!

Připojit reakci
      

Vydrží lutr do další sezony?


vyslouzil (17559) - xxx.xxx.236.1 (?), 29.12.2019 0:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lutr samozřejmě vydrží. Je to voda s lihem. Ten může akorát odvětrat, když nádobu neuzavřete.
 Kvas z hrušek do příštího roku bude mít problém, ale znám i takové, kterým se to povedlo. Velké množství přidaného cukru dělá divy.

Připojit reakci
         

Vydrží lutr do další sezony?


host - xxx.xxx.236.138 (?), 29.12.2019 17:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hruškový, ale i jiný lutr do další sezony vydrží bez újmy, ale měl by být uzavřen ve vhodné nádobě, aby kontakt se vzduchem byl max. omezen. PŠ

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství12.2.2020
Pec na pizzu12.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství11.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství10.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů