Vydrží lutr do další sezony?



host - 19.119 (?)
28.12.2019 22:13

Pro: 107.242 (?) 27.12.2019 18:54 ...jelikož mám málo hruškového lutru a nikdo mi není schopen tak malé množství přepálit,...

Lutr je meziprodukt při „Dvoustupňovém pálení“ Tj. výsledek po první destilaci kvasu. Mně by zajímalo, jak jste k němu přišel,  to vám ho někdo přepálil v Domatíně a podruhý již nechtěl pálit?! Ze „zapečetěné ofi aparatury“ mimo druhou destilaci a měřidlo totiž nejde získat!!

A nebo si pletete pojmy a zaměňujete kvas za lutr. Takže, jak to vlastně je?

Dotaz je podle mne "neúplný, nebo popletený "... jinak přeji všem hezký konec roku a do roku 2020 vše nejlepší!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 107.242 (?), 27.12.2019 18:54, zobrazeno: 3411x

Dobrý den, chci se zeptat, jelikož mám málo hruškového lutru a nikdo mi není schopen tak malé množství přepálit, zajímá mě, jestli vydrží do dalšího roku a přepálil až s dalším lutrem, děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 238.190 (?), 27.12.2019 21:32

Dle mě si myslím, pokud jej dobře zakonzervuješ,,aby jsi zamezil přístup vzduchu tak vydrží.Odborníci určitě zotpoví.

Dával jsem letos pálit 14 měsíců starý kvas ze švestek, který byl hermeticky uzavřený a slivovička jak cumel. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 223.242 (?), 27.12.2019 23:09

Problém bude asi ve zdanění...

S trvanlivostí lutru o lihovitosti nad 20% nebude problém, pokud zajistíte správné pH (dle potřeby snížit) a zamezíte oxidaci. Pro úpravu pH bude dobrá kyselina mléčná a pro omezení oxidace nasycení CO2 (atmosféry v bublině nad hladinou).

Druhou možností je naředění na cca 10% lihovitosti a přepálení ředěného lutru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 135.107 (?), 28.12.2019 12:12

Páleník je lenivý! Pokud neposlechnete rady odborníků (Šlosar), nevydrží, on by stejně nevydržel, ani když by projel trubkami, ale to by už byla zúročena práce s ním.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 19.119 (?), 28.12.2019 22:13

Pro: 107.242 (?) 27.12.2019 18:54 ...jelikož mám málo hruškového lutru a nikdo mi není schopen tak malé množství přepálit,...

Lutr je meziprodukt při „Dvoustupňovém pálení“ Tj. výsledek po první destilaci kvasu. Mně by zajímalo, jak jste k němu přišel,  to vám ho někdo přepálil v Domatíně a podruhý již nechtěl pálit?! Ze „zapečetěné ofi aparatury“ mimo druhou destilaci a měřidlo totiž nejde získat!!

A nebo si pletete pojmy a zaměňujete kvas za lutr. Takže, jak to vlastně je?

Dotaz je podle mne "neúplný, nebo popletený "... jinak přeji všem hezký konec roku a do roku 2020 vše nejlepší!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 29.12.2019 0:04

Lutr samozřejmě vydrží. Je to voda s lihem. Ten může akorát odvětrat, když nádobu neuzavřete.
 Kvas z hrušek do příštího roku bude mít problém, ale znám i takové, kterým se to povedlo. Velké množství přidaného cukru dělá divy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 236.138 (?), 29.12.2019 17:40

Hruškový, ale i jiný lutr do další sezony vydrží bez újmy, ale měl by být uzavřen ve vhodné nádobě, aby kontakt se vzduchem byl max. omezen. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika