Svestkove aroma



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?)
13.12.2009 21:14

Osobně mám část letošní slivovice (odrůda Stanley) v demižonu asi měsíc, přidal jsem na 5l slivovice 10 švestek a hezky se to barví dozlatova. Nechám to tam do doby stáčení, tzn. asi půl roku. Sušené švestky se ve slivovici určitě nezkazí.
Martin

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 65.50 (?), 1.12.2009 18:30

Pokud se vyrobí slivovice z poctivého švestkového kvasu a ne doslazené všehochuti, voní a chutná krásně jemně po švestkách. žádná aromata ani máčení švestek není třeba.
  Bohužel jsou mezi námi  "takypěstitelé", kteří vypálí neurčitou přiboudlinu z cukru a ovocného odpadu a chtějí ji prodávat jako pravou moravskou slivovici - za výhodnou cenu!  Stačí do ní přidat co nejvěrnější aroma, však ti amatéři beztak nic nepoznaj. 
   Jsou to praktiky kazící renomé našeho národního nápoje a nedůstojné slušného pěstitele.
  

                     
host - 22.16 (?), 3.12.2009 8:51

ususenych???kolik treba na litr slivky??

                     
host - 231.226 (?), 3.12.2009 10:35

max. 2ks

                     
host - 22.16 (?), 3.12.2009 15:11

myslite, ze budou vhodne i kupovane z obchodu??..

                     
host - 22.16 (?), 13.12.2009 21:01

a jak dlouho se nechavaji ve flasce???aby se nerozpustili nebo nejak nezacly rozpadat a tim padem by produkt byl v bincem...

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 13.12.2009 21:06

pokud jsou dobře vysušené, tak je tam můžete nechat, popř.po zabarvení alkoholu přefiltrovat... cca 2 týdny-měsíc

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 13.12.2009 21:14

Osobně mám část letošní slivovice (odrůda Stanley) v demižonu asi měsíc, přidal jsem na 5l slivovice 10 švestek a hezky se to barví dozlatova. Nechám to tam do doby stáčení, tzn. asi půl roku. Sušené švestky se ve slivovici určitě nezkazí.
Martin

                     
host - 180.2 (?), 13.12.2009 21:22

Dával jsem 3 sušené švestky na 1 litr do své slivovice před třemi lety a ty švestky v ní mám stále. Dnes je slivovice krásně zlatá a je to moje chuťově nejlepší slivovice co mám, a že jí mám opravdu dost. Nalévám ji zcela vyjímečně, všechno už je to archív. A každý, kdo měl možnost ji ochutnat, byl nadšený její jemností a vůní. Mám i původní šarži bez těch sušených švestek a je v tom opravdu rozdíl. Stanislaw

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 13.12.2009 21:29

Sám to dělám podobně, část slivovice zlaté, část bílé. Před třemi týdny jsme byli ve sklípku na JM, sklepmistr se rozvyprávěl (mimo jiné), že zlatá slivovice nemá výsledky v koštech, "odborníci" ji berou na hůl. Mě, synkovi ze severní moravy, ale šmakuje víc zlatá. Když pominu barvu, tak je jakoby sladší a jemější.
Martin

                     
host - 22.16 (?), 13.12.2009 21:31

prave, ze ja bych ji chtel mit cirou!!jak je mozne ji odfitrovat??pres co postup... prece zlatava je to nezvyk ane kazdemu se to nemusi pozdavat... potrebuju ji mit cirou...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika