Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Refraktometr na měření kvasu

Refraktometr na měření kvasu


EL Edgar (77) - xxx.xxx.241.176 (?)
27.11.2018 20:35

Dobrý deň.

Ide Vám o približnú hodnotu? Ako približná má byť?

Alebo inak... akú nepresnosť dokážete ešte tolerovať? Čo očakávate že Vám povie nameraná hodnota?

Jasné že môžete odrátať(alebo prirátať) od nameranej hodnoty 3 alebo 5 stupňov. Dokonca aj viac, alebo aj menej.

Ak Vám takáto presnosť merania stačí tak je to pravdepodobne v poriadku. Ja od merania očakávam oveľa viac! Na čo mi je dobré meranie, ktoré má odchýlku takú veľkú, alebo takú malú, že jej hodnotu neviem určiť ani približne?

Absolútne Vás nechcem odrádzať od experimentovania. To nie! Sám rád robím pokusy ktoré ma zaujímajú:) Niekedy to človeka posunie trochu ďalej.

S pozdravom.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                           

Refraktometr na měření kvasu


host - xxx.xxx.193.46 (?)
27.11.2018 16:10, počet návštěv: 8176
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jde mi o pribliznou hodnotu tak jako kdyz merim refraktometrem cukr a pak odecitam priblizne 3-5 Brix jestli je mozne neco podobneho udelat u mereni alkoholu v kvasu refraktometrem na alkohol.Je mi jasne ze presnou hodnotu nezmerim.

Kdyz jsem zakladal kvas tak sem cukr nemeril pred kvasenim, jen jsem obcas zmeril jednotlive svestky a jejich cukernatost.

Připojit reakci   
                           

Refraktometr na měření kvasu


EL Edgar (77) - xxx.xxx.241.176 (?)
27.11.2018 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň.

Ide Vám o približnú hodnotu? Ako približná má byť?

Alebo inak... akú nepresnosť dokážete ešte tolerovať? Čo očakávate že Vám povie nameraná hodnota?

Jasné že môžete odrátať(alebo prirátať) od nameranej hodnoty 3 alebo 5 stupňov. Dokonca aj viac, alebo aj menej.

Ak Vám takáto presnosť merania stačí tak je to pravdepodobne v poriadku. Ja od merania očakávam oveľa viac! Na čo mi je dobré meranie, ktoré má odchýlku takú veľkú, alebo takú malú, že jej hodnotu neviem určiť ani približne?

Absolútne Vás nechcem odrádzať od experimentovania. To nie! Sám rád robím pokusy ktoré ma zaujímajú:) Niekedy to človeka posunie trochu ďalej.

S pozdravom.

Připojit reakci
                           

Refraktometr na měření kvasu


host - xxx.xxx.12.122 (?)
2.8.2019 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když hustoměr ukazuje hodnotu cukru v kvasu nižší než je ve skutečnosti. Kolik to může být váhových procent u cukromeru ke konci kvašení? Známý čeká až cukromer ukazuje 0%.

Připojit reakci
                           

Refraktometr na měření kvasu


host - xxx.xxx.109.253 (?)
3.11.2019 14:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přímo množství cukru se refraktometrem v prokvašeném ovocném moštu opravdu zjistit nedá, dá se však zjistit procento neprokvašených látek, jejichž součástí může být i zbytkový cukr. Existuje výpočetní program který zohledňuje vliv alkohou na lom světla v refraktometru, je třeba znát počáteční čtení moštu v °Bx a konečné čtení °Bx v prokvašeném moštu viz VinoCalc.

Sledujte průběh fermentace refraktometrem:
Počáteční ° Brix (refraktometr)
22.5
Aktuální ° Brix (refraktometr)
7.8
Počáteční gravitace
1.0951
Aktuální gravitace (SG)
0.9922

Zbytkový cukr (g / l)
21
Aktuální alkohol (% v / v)
12.3
Výše jsou uvedeny hodnoty prokvašeného moštu z nichž vyplývá, že prokvasitelný cukr se zcela změnil na alkohol a zůstalo pouze 2,1%  nezkvasitelných látek v moštu

Václav

Připojit reakci
1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tis cerveny221.11.2019293
Škrábavost pálenky4719.11.201966658
Domácí pálenice1919.11.201911612
Destilat z duly (kdoule)416.11.201911853
Zakalená část pálenky1311.11.20191673
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932315
Pálenka z kdoulí208.11.201923069
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922522
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929085
Pečetní vosk114.11.20191787
Palenka z datli?103.11.20197141
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913664
Vaření hroznového vina21.11.2019336
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019524
Pálenka z dýně6030.10.201958790
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919383
Míchat lutr při 2D?528.10.20191357
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921589
Zakalená slivovice17222.10.2019237076
Dřevo do destilátu4517.10.201932072
Koupě Palírny 1614.10.20194030
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919032
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191259
Test na metanol832.10.201996653
Kvas trnky630.9.20191112
Šípkovica ako ma to2326.9.201941132
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191188
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192057
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193639
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923329
Novy kvas nekvasi712.9.20191625
Výtěžnost a cena1012.9.20192040
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191580
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019140007
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910920
Destilační přístroj193.9.20194189
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201937257
Da se to este?927.8.20191548
borovička827.8.201922125
Kvas broskve226.8.20191225
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna10:52
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa17.11.2019
Jak obalit uzené maso?16.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů