Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přímo množství cukru se refraktometrem v prokvašeném ovocném moštu opravdu zjistit nedá, dá se však zjistit procento neprokvašených látek, jejichž součástí může být i zbytkový cukr. Existuje výpočetní program který zohledňuje vliv alkohou na lom světla v refraktometru, je třeba znát počáteční čtení moštu v °Bx a konečné čtení °Bx v prokvašeném moštu viz VinoCalc.

Sledujte průběh fermentace refraktometrem:
Počáteční ° Brix (refraktometr)
22.5
Aktuální ° Brix (refraktometr)
7.8
Počáteční gravitace
1.0951
Aktuální gravitace (SG)
0.9922

Zbytkový cukr (g / l)
21
Aktuální alkohol (% v / v)
12.3
Výše jsou uvedeny hodnoty prokvašeného moštu z nichž vyplývá, že prokvasitelný cukr se zcela změnil na alkohol a zůstalo pouze 2,1%  nezkvasitelných látek v moštu

Václav

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika