|
Pokazil jsem kvas?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
host - 160.9 (?), 28.9.2009 18:57
Zdravím Honzu P a pana Vysloužila,
kvas jsem založil podle Vašeho návodu, akorát bečky musím odizolovat od země. Bečky jsou v plechové boudě. Jelikož se držím Vašich rad, měl bych na Vás ještě jednu otázku. Slyšel jsem, že se má kvas po 14ti dnech zamíchat, aby kvašení probíhalo v celém objemu. Tohle se má opakovat každých 14 dní do doby pálení z důvodu zkvalitnění kvasu (chuť, aroma). Chystám se pálit ještě letos. Bečky mám nyní uzavřené, při stlačení víka - bečka syčí. Kvas jsem založil 20. 9. Děkuji za názory.
P. S.: švestky jsou kupované ze sadu. Byly měkké, šťavnaté a bez plísně.
Peťa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.8 (?), 29.9.2009 12:31
Zdravím všechny paliče.Mám jen malý dotaz. Mám několik 120l plastových beček se švetkovým kvasem, které jsou pouze zlehka přikryty víkem. Při kontrole jsem v jedné z beček objevil velké množství malých bílých červíků, pravděpodobně od vinných mušek, může toto mít vliv na následnou chuť slivovice ikdyž pře pálením odstraním vrchní část koláče??
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.129 (?), 29.9.2009 13:06
Toz to su veci tady. Zajimalo by me, co za patoky vypalite. Nekteri to popisuji spravne, ale vetsina chytrolinu musi pit same brecky... Jeden clovek se zeptal na radu, ale v tom by se cert nevyznal co vy tu pisete za cipoviny.
Aspon jsem se tu u toho zasmal a to dost. Tady ten komentar poslu dale, at se vidi jaci jsou u nas odbornici:-) :-)
Tesilo me..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.199 (?), 8.10.2009 11:32
Honza
Co se týká míchání kvasem tak se dozvěděl a osvědčilo toto. Po založení kvasu záleží na rychlosti kvašení kdy dojde k praskání trnek - může to být v teple za 4 d¨ny ale v chladu i 14 dnů. V tomto okamžiku je dobré kvas PROMÍCHAT! nejlepé vrtačkou se švrlákem na maltu. Vznikne řídká marmeláda a vše perfektně prokvasí. TAKŽE MÍCHAT ALE POUZE JEDNOU!!!¨Pak nechat v klidu ve stabilní teplotě ne nižší než10 a vyšší než16 °C. Přislazovat medem ROZMÍCHÁNÝM VE VODĚ i cukrem do 2 kg na 100 litrů ŽÁDOUCÍ. Kvas vždy podlévat cca10 litrů vody. Zákvasky také vhodné ale nejsou nutné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
hresek - (6) - 144.56 (?), 20.10.2009 21:15
Zdravím, tak mě potkala nemilá věc a to, že mi z octovatěl kvas.Asi 150 kg ovoce. Nevím co dělám špatně. Prosím o radu a zároveň popíšu přípravu kvasu.Kvas nakládám do 30 kg plastových sudů.Dva sudy jsem naložil špendlíkami a rozmělnil na kaši, přidal 1 kg medu rozehřátém ve 4 l vody přikryl víkem, ale ne úplně.Další sud - hrušky (ty jsem nastartoval kvasinkami, jinak kvasinky nedávám) stajný postup a dva sudy švestek.Všechen kvas mi zoctovatěl.Nevím kde jsem udělal chybu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hresek - (6) - 144.56 (?), 25.10.2009 19:53
Taky mě to napadlo, protože jsem už přečetl kde co, a nevím co už bych měl pokazit.Právě, že kvas voní nádherně po ovoci, nechutná zrovna dobře a když jsem pálil tak než začal kapat (ocet) to strašně hezky vonělo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.233 (?), 3.11.2009 13:57
Nevěřím že se švestky pokazily podle čeho tak soudíte podle chuti?Zkuste vzorek kvasu povařit v čajové konvici a zapálit paru pokud bude hořet v klidu stím do palenice. uhrušek se to však stáva běžně
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
|
|
|