Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pečetní vosk

Stránky: 1, 2   

Pečetní vosk


diego222 (2) - xxx.xxx.114.69 (?)
6.8.2019 13:43, počet návštěv: 1740
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, zakoupil sem bílí pečetní vosk v misce na pečetení lahví. problém je v tom, že ho nemúžu roztopit na požadovanou konzistenci. a pořád je hodne hustý. Delám to v parné lazni (stejným zpusobem jako se topi ztuhlý med). múže mi prosím někdo poradit jestli s tímhle voskem má zkušenosti a jak se roztaví tak aby krasne šel na lahev? Děkuju Vám 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pečetní vosk


PP. (5439) - xxx.xxx.9.14 (?)
6.8.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyšší teplotu, pára je málo.

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


diego222 (2) - xxx.xxx.114.69 (?)
6.8.2019 13:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak dosahnu vyšší teplotu?... delam to na sporáku....Pro upresnení... miska je ponořená ve vrouci vode... vubec netusim jak dosahnout vyssi teplotu 

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.144.38 (?)
6.8.2019 14:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste raději bílý...

Připojit reakci
   

Pečetní vosk


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.8.2019 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, jako děti jsme si hráli s pečetními vosky a vždycky jsme je rozehřívali nad svíčkou. Pečeť jsme někdy otiskovali do vosku ještě hořícího. Parní lázeň má 100 stupňů a to je podle mě na rozpuštění pečetního vosku málo. Rozehřívá se plamenem.

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.182.227 (?)
6.8.2019 20:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ve friťáku se smaží při 180. Opatrně v kastrůlku by to šlo taky. P

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.233.95 (?)
9.8.2019 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teplota tání by se měla pohybovat někde lehce nad 100st. u obyč to je kolem 50 stupnu

Připojit reakci
   

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.248.54 (?)
6.8.2019 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A proč to nezakapete obyčejným voskem ze svíčky?           Lída

Připojit reakci
      

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.212.196 (?)
27.8.2019 19:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já pečetím obyčejným včelím voskem. Rozehřeju ho ve skleničce od přesnídávky ve viodní lázni a párkrát ponořím víčkem dolu. Po pár ponořeních se tam vytvoří krásná vrstva vosku. Nic složitého. 

Připojit reakci
         

Pečetní vosk


host - xxx.xxx.27.31 (?)
27.8.2019 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dejte si ho do plecháčku na plotýnku, ta má až 500* a je lehce regulovatelná.Bod varu je jen 100*
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191436
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932056
Pálenka z kdoulí208.11.201922915
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928883
Pečetní vosk114.11.20191741
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913447
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019453
Pálenka z dýně6030.10.201958494
Tis cerveny129.10.2019205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236272
Dřevo do destilátu4517.10.201931820
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191195
Test na metanol832.10.201996252
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940857
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191994
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193589
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923205
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191976
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139737
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194042
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936934
Da se to este?927.8.20191509
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů