Dobrý den, letos poprvé (je mi 19 let) jsem se rozhodl zkusit udělat vlastní kvas, později doufejme pálenku.
Rád bych vám popsal svůj postup, a byl bych velmi rád kdyby mi někdo z Vás - více zkušených mohl postup zhodnotit, něco vytknout, prostě poradit.
Druh ovoce: Zvolil jsem 3x po 50 litrech - Meruňka, špendlík, hrozno.
Sbíral jsem plody pouze ze stromu (ne opadané), meruńky jsem vypeckoval a dle staré rodiné knihy na každých deset plodů bez pecek, jsem jednu nechal s peckou :-D. Špendlíky jsem nechal s peckama. Bobulky hroznu otrhal a rozdrtil v ruce. Přímo v bečce jsem každy z druhu kvasu rozmělnil míchačem na beton (novým :-D). Merunku a špendlík jsem přisladil po 0,5kg fruktózy - fruktopur.
Jediné co mě překvapilo, byl fakt že všechny tři bečky byly vykvašené za dva týdny místo 6-8 týdnu. Čím to může být???