Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, letos poprvé (je mi 19 let) jsem se rozhodl zkusit udělat vlastní kvas, později doufejme pálenku. Rád bych vám popsal svůj postup, a byl bych velmi rád kdyby mi někdo z Vás - více zkušených mohl postup zhodnotit, něco vytknout, prostě poradit.

Druh ovoce: Zvolil jsem 3x po 50 litrech - Meruňka, špendlík, hrozno.

Sbíral jsem plody pouze ze stromu (ne opadané), meruńky jsem vypeckoval a dle staré rodiné knihy na každých deset plodů bez pecek, jsem jednu nechal s peckou :-D. Špendlíky jsem nechal s peckama. Bobulky hroznu otrhal a rozdrtil v ruce. Přímo v bečce jsem každy z druhu kvasu rozmělnil míchačem na beton (novým  :-D). Merunku a špendlík jsem přisladil po 0,5kg fruktózy - fruktopur.

Jediné co mě překvapilo, byl fakt že všechny tři bečky byly vykvašené za dva týdny místo 6-8 týdnu. Čím to může být???

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika