Ochuceni palenky



host - 122.179 (?)
26.9.2009 16:02

Doufám, že vyloužené ovoce(nenamixované) příště nevyhodíte a namočíte alespoň do horké čokolády... 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 61.108 (?), 25.9.2009 10:28, zobrazeno: 18447x
Vyalil jsem pálenku z jablek, prosim poradte nějake recepty na jeji ochueni.
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?), 25.9.2009 12:32

Zkuste ji ochutit medem.

Med se trošku nahřeje (ale opatrně, skutečně jen trochu) aby byl tekutý a vlije se do pálenky - v poměru asi 1 díl medu a 5-6 dílů pálenky.  Pak již jen rozmíchat a je možno koštovat. Staré recepty to uvádějí jako lék, je to výborné na prevenci nachlazení. 

Na vánoce z pálenky vyrábím výborný vaječný likér a v létě do ní nakládám višně, prosypu cukrem a po 6 - 8 týdnech máte vynikající višně v alkoholu (lze i jiné ovoce). Použití do čaje, na poháry... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 25.9.2009 12:36

zkuste sušenou hrušku nebo švestku, obarví to do zlatova a je to lahodnější a údajně prý posbírá nežádoucí věci...,jak někteří dávají rozinky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 25.9.2009 12:39

a jestli máte pálenku z jablek a je čerstvá, tak každopádně odvětrat.Jestli ji máte hodně, tak uložit na rok až dva,,uleželá je nejlepší.Čerstvá je taková jak se u nás říká "sprostá-surová".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 122.179 (?), 25.9.2009 16:09

Prodávají se různé esence, zvýrazňující různé druhy ovoce, ale to je umělá "syntetika",nic přírodního.Používají to různí kramáři, kteří kdysi zjistili, že např.i z hroznů se dá dělat víno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 161.178 (?), 25.9.2009 22:10

Já jsem zkusil tohle, vypeckoval jsem dobře uzrálé švestky, napěchoval do čisté zavařovačky a zalil 1 rok uleželou jabkovicí. dal do temna a 3 týdny to jenom kontroloval pohledem. Potom jsem to rozmixoval tyč. mixérem a nechal ještě týden uležet. Poté jsem to chtěl přecedit, ale bohužel po lehkém koštu už nebylo co. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 122.179 (?), 26.9.2009 16:02

Doufám, že vyloužené ovoce(nenamixované) příště nevyhodíte a namočíte alespoň do horké čokolády... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 161.178 (?), 26.9.2009 22:49

Jak jsem psal, jediné co jsem vyhodil byli pecky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika