Ochuceni palenky



host - 122.179 (?)
25.9.2009 16:09

Prodávají se různé esence, zvýrazňující různé druhy ovoce, ale to je umělá "syntetika",nic přírodního.Používají to různí kramáři, kteří kdysi zjistili, že např.i z hroznů se dá dělat víno.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 61.108 (?), 25.9.2009 10:28, zobrazeno: 18448x
Vyalil jsem pálenku z jablek, prosim poradte nějake recepty na jeji ochueni.
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jezevec22 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 242.101 (?), 25.9.2009 12:32

Zkuste ji ochutit medem.

Med se trošku nahřeje (ale opatrně, skutečně jen trochu) aby byl tekutý a vlije se do pálenky - v poměru asi 1 díl medu a 5-6 dílů pálenky.  Pak již jen rozmíchat a je možno koštovat. Staré recepty to uvádějí jako lék, je to výborné na prevenci nachlazení. 

Na vánoce z pálenky vyrábím výborný vaječný likér a v létě do ní nakládám višně, prosypu cukrem a po 6 - 8 týdnech máte vynikající višně v alkoholu (lze i jiné ovoce). Použití do čaje, na poháry... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 25.9.2009 12:36

zkuste sušenou hrušku nebo švestku, obarví to do zlatova a je to lahodnější a údajně prý posbírá nežádoucí věci...,jak někteří dávají rozinky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 25.9.2009 12:39

a jestli máte pálenku z jablek a je čerstvá, tak každopádně odvětrat.Jestli ji máte hodně, tak uložit na rok až dva,,uleželá je nejlepší.Čerstvá je taková jak se u nás říká "sprostá-surová".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 122.179 (?), 25.9.2009 16:09

Prodávají se různé esence, zvýrazňující různé druhy ovoce, ale to je umělá "syntetika",nic přírodního.Používají to různí kramáři, kteří kdysi zjistili, že např.i z hroznů se dá dělat víno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 161.178 (?), 25.9.2009 22:10

Já jsem zkusil tohle, vypeckoval jsem dobře uzrálé švestky, napěchoval do čisté zavařovačky a zalil 1 rok uleželou jabkovicí. dal do temna a 3 týdny to jenom kontroloval pohledem. Potom jsem to rozmixoval tyč. mixérem a nechal ještě týden uležet. Poté jsem to chtěl přecedit, ale bohužel po lehkém koštu už nebylo co. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 122.179 (?), 26.9.2009 16:02

Doufám, že vyloužené ovoce(nenamixované) příště nevyhodíte a namočíte alespoň do horké čokolády... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 161.178 (?), 26.9.2009 22:49

Jak jsem psal, jediné co jsem vyhodil byli pecky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika