Meruňkový kvas



EL Edgar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 93.103 (?)
27.7.2019 21:52

Bod 1 až 5 -absolútny súhlas!

Bod 6...to, že niečo nie je vidno,...neznamená, že to neexistuje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
Dakota.F - (29) - 238.190 (?), 19.7.2019 20:44

Sorri tak proč to píšeš do tématu,,Merunkový kvas,,

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
sawe - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 135.210 (?), 20.7.2019 8:31

asi proto že sem se zpletlsad

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.254 (?), 27.7.2019 18:15
Chci se zeptat jak moc spěchat z palením. Merunky nosím do sklepa teplota kole 17st. Vzdy to tak do 3dni zacne kvasit. Po 2týdnech je hodnota zbyleho cukru na 3. Jednu malou jsem promichal. A ještě pracuje prska. Zvedla se čepice. Voni to nádherně. Ma cenu počkat az to uplně dopracuje. A kolač se propadne? Nebo jak už to jen sem tam prskne tak to odvézt pálit? Nebo nejake odležení kvasu? Dokvasí počkat 14dnů a pak palit? Nebo i 2měsíce to nechat? A ma cenu to 1x za týden zamíchat při kvašení?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 27.7.2019 21:13

1. Má cenu, až to úplně dopracuje.
2. Na propadnutí koláče není třeba čekat.
3. Dokud to prská, tak vyčkat
4. Odležení kvasu po skončení kvašení (u meruněk) smysl nemá
5. Dva měsíce už vůbec ne.
6. V míchání kvasu žádný smysl nevidím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
EL Edgar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 93.103 (?), 27.7.2019 21:52

Bod 1 až 5 -absolútny súhlas!

Bod 6...to, že niečo nie je vidno,...neznamená, že to neexistuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.254 (?), 27.7.2019 21:59
Dík za rychlou odpověď. Promichavam vždy. Dajme tomu jak sa to rozkvasí ty 3dni.Uděla to pak uplně pěkny koláč. Pak jak sa to odlepí od krajů. To jde potom okem vidět jak to dobublává. Jak sopka. Takže z palením nijak spechat nebudu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika