Chci se zeptat jak moc spěchat z palením. Merunky nosím do sklepa teplota kole 17st. Vzdy to tak do 3dni zacne kvasit. Po 2týdnech je hodnota zbyleho cukru na 3. Jednu malou jsem promichal. A ještě pracuje prska. Zvedla se čepice. Voni to nádherně. Ma cenu počkat az to uplně dopracuje. A kolač se propadne? Nebo jak už to jen sem tam prskne tak to odvézt pálit? Nebo nejake odležení kvasu? Dokvasí počkat 14dnů a pak palit? Nebo i 2měsíce to nechat?
A ma cenu to 1x za týden zamíchat při kvašení?
1. Má cenu, až to úplně dopracuje.
2. Na propadnutí koláče není třeba čekat.
3. Dokud to prská, tak vyčkat
4. Odležení kvasu po skončení kvašení (u meruněk) smysl nemá
5. Dva měsíce už vůbec ne.
6. V míchání kvasu žádný smysl nevidím.
Dík za rychlou odpověď. Promichavam vždy. Dajme tomu jak sa to rozkvasí ty 3dni.Uděla to pak uplně pěkny koláč. Pak jak sa to odlepí od krajů. To jde potom okem vidět jak to dobublává. Jak sopka. Takže z palením nijak spechat nebudu.