Maliny a jablkový kvas

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?)
12.7.2009 23:16

O výsledek se, myslím, nemusíte obávat. Když bude malin málo, tak tam prostě nebudou cítit, ale pálenka může být i tak kvalitní. Jinak samozřejmě,  čím víc malin, tím víc aromatu.
   Sám jsem takový kvas nepřipravoval. Ochutnal jsem ale destilát, kde na 100 litrů jablečného moštu přidal tvůrce kvasu kbelík (nevím jaký - snad 10kg) malin. Cítit tam byly. Smíchat maliny s méně aromatickými jablky je nepochybně lepší, než míchat maliny s vodou a cukrem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 187.28 (?), 12.7.2009 18:57, zobrazeno: 8740x

Zdravim.  Neviem čo so zbytkami malín z lekváru a sirupu a tiež s čerstvými. Chcem spraviť kvas s jablkami no neviem správny pomer aby vôňa a čiastočne aj chuť pripomínala maliny.  Pil som takých mnoho, ale sám so nikdy nerobil takýto kvas. Ak máte skúsenosti prosím poraďte koľko zhruba treba malín na dosiahnutie dobrého výsledku. Sám miešanky nevyhľadávam- destiláty rôznych chutí, no tento chcem vyskúšať.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 12.7.2009 23:16

O výsledek se, myslím, nemusíte obávat. Když bude malin málo, tak tam prostě nebudou cítit, ale pálenka může být i tak kvalitní. Jinak samozřejmě,  čím víc malin, tím víc aromatu.
   Sám jsem takový kvas nepřipravoval. Ochutnal jsem ale destilát, kde na 100 litrů jablečného moštu přidal tvůrce kvasu kbelík (nevím jaký - snad 10kg) malin. Cítit tam byly. Smíchat maliny s méně aromatickými jablky je nepochybně lepší, než míchat maliny s vodou a cukrem.

Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 187.28 (?), 15.7.2009 17:21

Asi by bolo najlepšie použiť letné jablká. Napadajú ma Priesvitné letné a ktoré by mohli byť s menej výraznou chuťou?... Pri letných je ale problém v menšom obsahu cukru a tým sa aj zníži výťažnosť...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci19:26
Napojení na novou kanalizaci19:24
Napojení na novou kanalizaci17:06
Napojení na novou kanalizaci16:05
Napojení na novou kanalizaci15:59
Napojení na novou kanalizaci12:59
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz