Kvas přetekl



host - 73.68 (?)
23.7.2014 23:09

Nejlépe přenést do chladu, pokud není možnost, stačí kvas denně pořádně zamíchat, aby přebytečný CO2 unikl a kvas slehl. Ve fázi bouřlivého kvašení míchání ničemu neuškodí, naopak se předejde vytvoření naoctělého plesnivého čepce, kteří si staromilci tak rádi na kvasu (zbytečně) pěstují. Místo čepce se ke konci kvašení (dokud se ještě tvoří CO2) bečku těsně uzavře a kvas je zakonzervován, při vyšším obsahu alkoholu třeba až do jara. Jinak není problém část kvasu odlít, lepší by ale bylo ho rozdělit na půl, obě poloviny budou kvasit zhruba stejně rychle.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 11.231 (?), 18.7.2014 12:36

Zkusil jsem, atmosféra je v pořádku. Byly to takové malé ostrůvky bílé. Už jsem je odstranil. V jiném hoboku se zase udělaly takové skvrny spíše, ale vypadá to v pořádku. Snad tomu nic nebude. Spíše problém je s místností, teplota vzrostla na 24 stupň a nevím, jak ji ochladit.

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.38 (?), 18.7.2014 12:54

Sklep je ideální.

                     
host - 236.138 (?), 18.7.2014 18:48

Při zakládání kvasů z třešní, višní a meruněk je pravidelně teplota vyšší než-li 25 °C a s tím také souvisí teplota plodů - takže nevyhovující. Dále kvasný proces je tzv. exothermní reakce, to znamená, že se při kvašení uvolňuje teplo. Toto jsou okolnosti, které působí negativně na budoucí kvalitu destilátů, protože kvašení jde moc rychle a uvolňují se příliš velká kvanta CO2, které unášejí vůně budoucího destilátu.  Doporučuji vložit do mrazáku dvě 2 L PET lahve s 1,7 L vody a po namrazení vložit do kvasu a pravidelně vyměňovat. Je to účinné, věřte mi to. slosar-petr@seznam.cz

   
host - 73.68 (?), 23.7.2014 23:09

Nejlépe přenést do chladu, pokud není možnost, stačí kvas denně pořádně zamíchat, aby přebytečný CO2 unikl a kvas slehl. Ve fázi bouřlivého kvašení míchání ničemu neuškodí, naopak se předejde vytvoření naoctělého plesnivého čepce, kteří si staromilci tak rádi na kvasu (zbytečně) pěstují. Místo čepce se ke konci kvašení (dokud se ještě tvoří CO2) bečku těsně uzavře a kvas je zakonzervován, při vyšším obsahu alkoholu třeba až do jara. Jinak není problém část kvasu odlít, lepší by ale bylo ho rozdělit na půl, obě poloviny budou kvasit zhruba stejně rychle.

      
host - 182.227 (?), 24.7.2014 7:49

Těsně uzavřít bečku ke konci kvašení, dokud se tvoří CO2,to je jako připravit časovanou bombu.Přijít pak o zuby vůbec není problém.P

         
host - 45.252 (?), 27.7.2014 9:20

Merunkový kvas je nejlepší IHNED po ukončení bublání, tj. když neuniká nový CO2 vypálit!!! Prověřeno x krát, na hlavní kvašení a dokvášení stačí bohatě doba 10-14 dnů ve sklepě kolem 18C, při ponechání např. 3týdny a nebo dokonce 6týdnů jak tu psal jistý všeználek je šílenost a poteče vám s velkou pravděpodobností pak ředidlo z kvasu druhotně vykvašeného mléčnými či jinými kvasinkami.

            
host - 236.138 (?), 28.7.2014 21:25

Ale no tak! Všichni přeci vědí, že ten všeználek jsem já, Petr Šlosar z Chrudimi, viz vlákno "Meruňkový kvas" a s tímto takto zpracovaným kvasem jsem vloni na Floře Olomouc vyhrál kategorii meruňkovic, sežeňte si katalog.  Ale Vaše jméno mi jaksi uniklo, ale třeba napíšete něco o svých ověřitelných úspěších na jiných soutěžích.  PŠ

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18318) - 92.38 (?), 29.7.2014 22:22

Nevšiml jsem si, že by P.Š. někdy doporučoval nechávat meruňkový kvas po vykvašení 3 - 6 týdnů čekat na vypálení. Jestli se ale podaří proces kvašení zpomalit, že trvá místo dvou týdnů tři, pak to na škodu rozhodně není.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak větrat místnost bez okna8:04
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika