Koupě Palírny
|
|
 |
 |
host - 225.234 (?) 18.9.2019 16:13
Ahoj.
Díky za názory.
Pochopil jsem to tak, jak to píšeš. Ta, cos posílal vypadá luxusně, ale to je o dalších skoro 10000 víc.
Výrobce na to dává 5 let záruku.
Když jsme naposledy před lety přeměňovali vodu ve zlato, kvasy jsem lisoval v lise na víno a měnili jsme jen šťávu = nebylo potřeba míchat ani v klasickým tenkým, měděným jednoplášti na dřevě a nikdy jsme nicd nepřipálili. Teď by mě taky zajímalo, zda s tím lisováním/ cezením máte zkušenosti. Já jsem to dělal v lise s obyčejnou perlinkou - velice opatrně, aby se neroztrhla a šlo to. Ale vzhledem k tomu, že v něm teď dělám i víno, nechci tam to sklo dávat vůbec. Jsou na to nějaké vaky/síťky, které se hned neucpou? Koš lisu má objem cca 300l plný.
M.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Mimoa - (1) - 225.234 (?), 17.9.2019 11:10, zobrazeno: 9345x
Dobrý den.
Rád bych koupil destilační přístrojod pána z bazaru. Je v Jeseníku, takže předpokládám z Polska. Kolona s 2 odkalovači, chladič 3m spirála. Chladící prsty na koloně 6 ks, vnitřní reflux, rektifikace. Stačí destilovat jednou diky samoprepalovani. Kolona vyplněna měděnou vlnou, stejná fukce jako pryzmatická tělíska(reakcni clen).
Je dodávána buď s plynovým roštem +1600 kč nebo s el. topením +4500,- Cena přístroje je 10000,-
Foto:
Co si o tom myslíte?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.234 (?), 17.9.2019 14:28
A kdyby se to používalo ve výše zmíněných zemích, jak myslíte, že by to fungovalo?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Dakota.F - (29) - 238.190 (?), 17.9.2019 19:01
Optus
Je to Polská kolona. Je v pohodě pálí se na ní dobře. Hold jediná nevýhoda jen pro tekuté kvasy.Vzhledem, že je kolona jednopláštová a spirála jde do styku přímo se spirálou, nesmí tam přijít ani trocha hustého, jinak se okamžite přichytí na spirálu a výsledný produkt načuchne přibublaninou.
Mimoa
Špatně si to pochopil
Kotel stojí 10000 Kč a k tomu musíš připočíst pokud chceš automat tak 4500 kč. Tak že výsledná cena je 14500 Kč.
Raději bych si připlatil a šel do dvojpláště.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.234 (?), 18.9.2019 16:13
Ahoj.
Díky za názory.
Pochopil jsem to tak, jak to píšeš. Ta, cos posílal vypadá luxusně, ale to je o dalších skoro 10000 víc.
Výrobce na to dává 5 let záruku.
Když jsme naposledy před lety přeměňovali vodu ve zlato, kvasy jsem lisoval v lise na víno a měnili jsme jen šťávu = nebylo potřeba míchat ani v klasickým tenkým, měděným jednoplášti na dřevě a nikdy jsme nicd nepřipálili. Teď by mě taky zajímalo, zda s tím lisováním/ cezením máte zkušenosti. Já jsem to dělal v lise s obyčejnou perlinkou - velice opatrně, aby se neroztrhla a šlo to. Ale vzhledem k tomu, že v něm teď dělám i víno, nechci tam to sklo dávat vůbec. Jsou na to nějaké vaky/síťky, které se hned neucpou? Koš lisu má objem cca 300l plný.
M.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.234 (?), 19.9.2019 11:28
Lisoval jsem proto, abych neohříval zbytečně hmotu - zbytečně energie navíc, nepřipaluje se, nepřenáším takovou váhu.
Víš, co je perlinka?
Pálili jsme jen šťávu.
Dakota myslel: Spirála jde přímo do styku s kvasem.
Tekuté kvasy - myslel tak, že se tam nedá dělat třeba žitný kvas.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |