Jablkovice - jak na ni?



host - 165.185 (?)
10.11.2014 18:30

Není, takhle je s tím menší práce...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 176.36 (?), 15.10.2011 17:01

Pro domácí praxi to postačí,... nezapomeňte to vynásobit dvěma. Hezký víkend.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 73.15 (?), 15.10.2011 21:22
Díky, Vám taky. To vynásobení jsem bral jako samozřejmost a tak jsem to zapomněl napsat... Takže cukernatost cca 13. Odrůdu bohužel neznám, ale jsou to menší zelené až zelenožluté jabka. Sem tam strup, nebo červ. Jelikož je nikdo nesbírá, tak zůstávají na stromě často i přes zimu. Podle toho co jsem se dočetl tak by mohly být vhodné na jabkovicu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 20.87 (?), 19.10.2011 15:39
Jaká bude výtěžnost alkoholu(50%) ze 100l moštu o cukernatosti 11(bez přídavku cukru)? Použitý zákvas vinnými kvasinkami.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.36 (?), 19.10.2011 18:55

Při "úplném" prokvašení by Vám vzniklo (z 11 % cukernatosti moštu)   v kvasu 5,5%  alkoholu. Potom obsahuje 100 litrů 5,5 litrů abs.alkoholu a po naředění na 50 % by to bylo 11 litrů. To je ovšem teorie. V praxi to bude samozřejmě méně, záleží kde se bude pálit a kdy se ukončí. Počítal bych tak s 8 - 9 litry max.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 20.87 (?), 21.10.2011 17:53
Ještě bych měl jeden dotaz: setřepali jsme jabka na plachtu(je to už 5 dní), ale drtit a lisovat je budem až zítra. Začínají se na nich objevovat otlačeniny. Po odkrojení slupky jsou otlaky nahnědlé. Je třeba je okrajovat?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 102.7 (?), 21.10.2011 22:54

V tomto počasí venku za 5 dní otlačeniny na zimních jablkách asi hnít nezačnou. Pro účely jablkovice to není žádný problém. Budete-li mošt mít na pití, tam je to diskutabilní. Pětidenní otlačeniny přinejmenším zkrátí trvanlivost čerstvého moštu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 165.185 (?), 10.11.2014 13:51

Já dělám jabkovici tak, že do sudu naházím celá jablka, doleji vodou aby byla potopena, přidám cukr, asi 1 kg na 20 l vody, pak podrtím vrtulí, přídám drožní, zavřu sud a nechám kvasit. Po pár dnech promíchám abych srazil drť dolu, na vrch kvasu položím prkénka jako rošt, zavřu a zase nechám kvasit. Čas od času míchám. Doba kvašení 4-5 týdnů a pálím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 165.185 (?), 10.11.2014 13:53

Ještě jsem zapoměl napsat to hlavní, před pálením kvas lisuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 10.11.2014 17:38

jablka, doleji vodou aby byla potopena

To nevím, naše jablka se nepotápí, na vodě plavou.
A není jednodušší to udělat naopak? Nejdřív vylisovat, pak kvasit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 165.185 (?), 10.11.2014 18:30

Není, takhle je s tím menší práce...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika