|
Hruškový kvas, konec kvašení
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
host - 159.180 (?), 13.11.2017 8:43
Nic proti Vám, už 40 let chodíte do pálenice...
Pozdní hrušky v nevytápěné kůlně vykvasí za 4-6 týdnů. Zřejmě dobrej oddíl. A jak ten kvas 4 týdny hlídáte? To ho při každé návštěve otevřete???
Hrušky pár let dělám. Bez úpravy pH nalitím cca 2 dcl kyseliny sírové si to neumím představit. Na rozdíl od Vás 4-6 týdnů nijak nehlídám, naopak je to stále zavřené pod kvasnou zátkou. Cukr ani med nedávám.
Bez urážky prosím - ale z Vašeho příspěvku mi tak nějak vyplývá, že ani dlouhá desetiletí práce s ovocem nemusí být zárukou kvality vlasního kvasu a následného pálení. Přesto přeji v kůlně "hodně bublin".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 13.11.2017 9:57
Par let je u me 2 roky kdy bych nekomu u nas na vesnici rekl jestli tam dal do kvasu kyselinu sirovou tak by si mysleli jestli mi mi nehrabe
kvas mivam 50l plastovych beckach s velkym uzaverem za ty roky poznam kdy bude kvas hotovy kvasnou zatku jem kdysi pouzivalna na ribizove vino
jinak preji dobre vypaleni hrusek s kyselinou sirovou priste tam dejte vice kyseliny at to ma grady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.180 (?), 13.11.2017 10:26
Mistře, asi jste nezaznamenal, proč je toto fórum vlastně na světě. Je to proto, abychom si předávali konkrétní dobré a osvědčené zkušenosti z pálení.
Já do hrušek a do sladového kvasu na whisky tu kyselinu budu dávat i nadále, a vůbec nic na tom nezmění fakt, že Vy nevíte proč ji tam dávám. Měření pH, Brix, refraktometr, to opravdu nejsou nadávky. Každý to prostě děláme po svém. Proto na mne ještě nemusí ulpívat Vaše slina podceňování či drobné nenávisti.
Jen tak mimochodem - rybíz se s tvrdým "y" psal už za vašeho mládí... a to i na vesnici.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 13.11.2017 12:48
Jak se rika i mistr se nekdy utne jen ze ja nedelam whisku ale hruskovou palenku zadne podcenovani nebo nenavist k vam nemam ja popisoval kvas z hrusek vy vyrobu whisky o ktere nemam zadne znalosti v tom byl cely problem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.180 (?), 14.11.2017 13:13
S Vámi to bude hodně těžký... Přečtěte si schválně ten můj příspěvek nad vaším a prosím ještě jednou a pomaleji. Jen jsem poukázal na to, že do obou uvedených kvasů (sladového i hruškového) se přidává kyselina. Že se tam musí přidávat, aby se snížilo pH a kvas byl stabilnější. Zkuste si někdy na netu najít "Deslik fórum". Tam jsou často moc dobré zkušenosti, a to i s hruškovým kvasem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 14.11.2017 15:54
Mozna ze v Decine pali lepsi palenku nez na Morave asi se to ted tak dela a vam to vyhovuje proc ne ja budu pripravovat kvas po staru bez kyseliny k tomu tematu se uz nebudu vyjadrovat at se Vam dari
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.201 (?), 22.8.2022 13:25
Ahojte, tento rok mám v pláne vypáliť páľenku z hrušiek, ktoré rastú u nás na lúkach. Jedná sa o malé guľaté hrušky s výraznou hruškovou chuťou. Mám však malý problém, všetky ktoré spadnú majú ihneď diviaky a iná lesná zver. Odtrhol som jednu hrušku zo stromu, je zelená a tvrdá no po odmeraní cukornatosti ukázal refraktometer hodnotu 19 brix, čo som bol dosť prekvapený. Keď som tú hrušku nechal odstáť na okne zostala krásne žltá. A teraz otázka obrať také hrušky a nechať odležať alebo sa pretekať s divákmi a chodiť každý deň zbierať popadané.
Pripájam obrázok hrušky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velik...
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
|
|
|
|