Dvouletý kvas
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 26.3.2010 10:26
Můj pokus nemá vést k tomu, abych já nebo kdokoli jiný přislazoval kvas. Jen jsem chtěl zjistit u jednoho druhu ovoce, při stejném zacházení, jaký bude rozdíl. Nic víc, nic míň. Rozdíl není, tak o tom informuji. Nebudu dělat dalších dvacet pokusů s přislazováním. Proč platit za cukr, je-li dost hrušek? Ale proč se nevzepřít obecně oblíbenému omylu? Stejnému jako s mícháním.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 26.3.2010 11:27
Nestává se mi obvykle, že vypiju 0,5l destilátu za večer. Většinou se netlačím přes 1/4 l a nehodlám to ani záměrně zkoušet. Nicméně mám vyzkoušeno, že je zásadní rozdíl v následcích mezi mým destilátem a běžně prodávanými lihovinami. Většinou u mě neobstojí ani tzv. "destiláty z Moravy". Nedomnívám se ale, že by to bylo přídavkem cukru. Spíš si myslím, že je to přidáváním aromat, nebo aromatizovaných běžných lihovin.
Testem to určitě časem projde. Nevím, jestli se dostanu na 30 testujících, ale udělám ho. Budu informovat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 26.3.2010 12:53
Pokud se jedná o doslazené, dostatečně neprokvašené, víno, pak je to pochopitelné, protože cukr z vína komplikuje vstřebávání alkoholu. To by byla jiná diskuse.
Do destilátu se ale žádný neprokvašený cukr nedostane.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 26.3.2010 13:48
To mě překvapujete. Prostě, když je v moštu méně cukru, než by ho bylo potřeba, prostřednictvím etanolu, na zabití kvasinek, tak ho prostě kvasinky prokvasí. Proto se také udává hranice cukru pro suchá vína. Ale to není hranice požadovaná, nýbrž maximální.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.96 (?), 26.3.2010 14:23
Z nějakého gramu cukru v jednom litru vína nikoho hlava bolet nebude. Největší podíl na kocovině z destilátu budou mít vyšší alkoholy (špatné vedení destilace) a u vína tytéž vyšší alkoholy a větší množství cukru v neprokvašeném víně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8
|
|
|