destilační přístroj



host - 120.31 (?)
2.10.2006 11:49
Můžete napsat z jakého to máte zdroje? Já myslím že doma nemůžete vypálit ani deci.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
   
host - 30.250 (?), 2.10.2006 10:35
Můžete vlastnit, můžete pálit alkohol, ale jen 15 litrů ročně pro osobní potřebu :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 120.31 (?), 2.10.2006 11:49
Můžete napsat z jakého to máte zdroje? Já myslím že doma nemůžete vypálit ani deci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 71.48 (?), 2.10.2006 12:08

podle vyhl. 204/1993Sb můžet vlastnit destilační přístroj a na něm vyrobit pro potřebu své rodiny 15 litrů 90% etanolu, /  kolik je to slivovice si přepočtěte /.

Zdraví Řešetlák

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 115.229 (?), 4.12.2008 11:10

Náš sused mal doma pálenicu. Pálil všetkým dookola za polovičnú cenu ako v pálenici. Išlo mu to dobre aj kvalitne, lebo to mal dôkladne zhotovené. Až jedného dňa ráno o šiestej nabehli do ich domu kulkáči, všetko filmovali, prehľadali celý dom, nevynechali ani skrine, zhabali čo sa našlo, kotol musel pred nimi rozrezať, všetko demontovať, ináč by musel ešte hradiť náklady na likvidáciu. Dostal mastnú pokutu a podmienku. Nehovoriac o tom, aké stresi zažili deti a manželka. Bolo to hrozné, neprajem to nikomu, kto sa zaoberá podobnými vecami, ale viem, že na vás môžu prísť úplne jednoducho aj vystopovaním tejto diskusie, každý počítač sa dá jednoducho vystopovať, dokáže to každý šikovnejší macher do počítačov, tobôž polícia.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 120.31 (?), 2.10.2006 12:21
Děkuji za odpovědˇ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 63.129 (?), 12.10.2006 21:40

zdar slopači, tohle jsem vyšńupal na webu já, třeba to je blbost, ale dávám to k dobru. Byl bych radši, kdybych se mýlil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 166.20 (?), 12.10.2006 22:43
Mám dotaz, zda někdo ví jaká je nejniší hodnota cukru v kvasu aby se nezačnul kazit. Myslim při mněření refraktometrem.    VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.128 (?), 20.11.2006 21:07
gdyž to ma nad 3.5%tak to vydrzelo celou zimu vpoho...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 166.20 (?), 20.11.2006 23:32
Díky za reakci. Ještě by mě zajímalo, zda někdo nemá skušenot nechat kvas třeba rok zrát. Je těžké to nechat tak dlouho, to očekávání jak se vše zdařilo. Pokud by bylo vše v pořádku a nezačnulo nějaké kažení, myslím že by chuť byla jeťě lepší. Ne tedy u každého ovoce.   VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.251 (?), 9.12.2006 8:23
Obecně se uvádí, že nejlepší destilát je, když kvašení zrovna skončí. Když se to nechává déle, žádný další alkohol už tam nepřibude, ale protože kvas je živý a je v něm směs plno dalších organismů, pokračuje rozklad ovoce, rozklad samotných kvasinek případně se může něco dát i do nakvašeného lihu. Takže toho alkoholu tam v každém případě ubude a a různých atypických pachutí přibude. Hlavně pokud se kvas někde nechá celý rok přes léto.  Je ale teoretická pravděpodobnost, že podobně jako plíseň v Nivě nebo Hermelínu nabo mikrooganismy v tvarůžkách se tam objeví něco, co tu chuť  pálenky zlepší. Ale spíše ne. Nejčastěji alkohol kvůli přístupu vzduchu a vyšším teplotám v létě v kvasu zoctovatí a výsledné pálenky je pak minimum a je kyselá.  Každopádně se z kvasu po ročním stání obvykle musí odstranit vrchní vrstva, kde se ty pachutě koncentrují a to někdy do dost velké hloubky. Záleží hodně na zkušenostech  a je to velká alchymie. Další zdroj pachutě jsou mrtvé kvasinky, pokud je kvas řídký, tak klesnou ke dnu a je potom dobré tu usazeninu na dně nebrat. Záleží taky hodně na velikosti nádoby, kvas v 50 litrových se s velkou ptavděpodobností přes léto zkazí,  u kvasu v 250 litrovém plastovém sudu to nijak moc hrozné není, zvláště když ten sud má relativně malý průřez víka. Takže ponechání kvasu přes léto do dalšího roku je spíše nouzová věc.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika