Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Obecně se uvádí, že nejlepší destilát je, když kvašení zrovna skončí. Když se to nechává déle, žádný další alkohol už tam nepřibude, ale protože kvas je živý a je v něm směs plno dalších organismů, pokračuje rozklad ovoce, rozklad samotných kvasinek případně se může něco dát i do nakvašeného lihu. Takže toho alkoholu tam v každém případě ubude a a různých atypických pachutí přibude. Hlavně pokud se kvas někde nechá celý rok přes léto.  Je ale teoretická pravděpodobnost, že podobně jako plíseň v Nivě nebo Hermelínu nabo mikrooganismy v tvarůžkách se tam objeví něco, co tu chuť  pálenky zlepší. Ale spíše ne. Nejčastěji alkohol kvůli přístupu vzduchu a vyšším teplotám v létě v kvasu zoctovatí a výsledné pálenky je pak minimum a je kyselá.  Každopádně se z kvasu po ročním stání obvykle musí odstranit vrchní vrstva, kde se ty pachutě koncentrují a to někdy do dost velké hloubky. Záleží hodně na zkušenostech  a je to velká alchymie. Další zdroj pachutě jsou mrtvé kvasinky, pokud je kvas řídký, tak klesnou ke dnu a je potom dobré tu usazeninu na dně nebrat. Záleží taky hodně na velikosti nádoby, kvas v 50 litrových se s velkou ptavděpodobností přes léto zkazí,  u kvasu v 250 litrovém plastovém sudu to nijak moc hrozné není, zvláště když ten sud má relativně malý průřez víka. Takže ponechání kvasu přes léto do dalšího roku je spíše nouzová věc.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika