Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > destilační přístroj

destilační přístroj


host - xxx.xxx.255.30 (?)
16.8.2007 20:58
Jak ten druhák děláte ? Děkuji
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | <...36, 37, 38, 39, 40...>   
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.4.146 (?)
15.8.2007 19:22, počet návštěv: 1420852
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
U mě probíhá příprava na rakytníkový likér, už mám nahoblované dubové hobliny, také připravený líh, ale jen 70%, tak až bude chladněji,musím navýšit na 80%. Za 14 dní už budu dělat mošt a za další měsíc se bude přidávat med. Vše musí probíhat v tmavých hnědých lahvích, aby se nezničilo Áčko. No, ale výsledek je bomba. V Německu ho prodávají za 8,5 eur a to jen 3 dcl z loňska co jsem stáčel nemá chybu - můžou se jít bodnout mě s nákladama vyjde na 200 za litr. :-)))
Připojit reakci   
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
15.8.2007 23:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Všechno s Rakytníkem mě moc zajímá. Zatím co jsem sám zkoušel, nejvíce jedlé a i pochválené byly plody zalité rumem a přislazené medem i cukrem. Rady se silným alkoholem mi nevyhovovali, příliš pálivé. Tak pokud můžete, rád vyzkouším další recept. Ani přesnou dobu sklizně ještě nemám vychytanou. Někde jsem četl, že čím více k podzimu strácí obsah vitamínů. Ta sklizeň je ale náročná, snat nejlepší ostřihování z větévek doma v křesle. VašekB
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.29.76 (?)
16.8.2007 13:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rakytnik je super. Musí se sklízet, ještě dřív, než začnou být plody tak měkké, že nejdou utrhnout a rozmáčknou se mezi prsty. V Německu ho nechávaji přejít mrazem, kdy vlastně dochází k odčerpávání světlem a tím se zbavují tolik vzácného vitaminu "A", který je důležitý při spouštění imunitního systému. Myslím, že doba sklizně je vhodná tak za týden, maximálně 14 dní. Po sběru pak chránit v tmavých lahvích, myslím už hotový likér. Jinak si dejte do vyhledávače rakytník a tam se dostanete na stránky o to tom, jak se vyrábí různé přípravky. Já sem použil trošku figle, abych nečekal tak dlouho na dozrání a ještě jsem nahradil dubové sudy něčím zajímavějším, ale to tady říkat nebudu.

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
16.8.2007 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Děkuji za recept, mohu tedy dále zkoušet jak je Rakytník po spracování nejlépe jedlý. Osobně ho jím i bez úprav, ale rád bych ho nabídnul i svím známím v poživatelném stavu. Tedy prozatím rum, punč a ještě zkusím ořechový likér. VašekB
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.255.30 (?)
16.8.2007 20:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jak ten druhák děláte ? Děkuji
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.168.167 (?)
17.8.2007 8:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Druhák dělám úplně stejně.
Po slití ořechovky na ořechy naleju další várku (používám 50% jabkovici) a další přísady dle konkrétního receptu. Výsledek je jen o malinko slabší než prvák, rozhodně to stojí za to.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.105.98 (?)
17.8.2007 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den. Potřeboval bych poradit jak velký mám mít deflegmátor pro 70 L kotel? Tedy výšku a šířku aby měl potřebný výkon. Jako materiál, vidím finančně nejvhodnější nerez trubku. Děkuji David.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.182.91 (?)
20.8.2007 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pro inspiraci na výrobu přístroje si klikněte na odkaz http://www.schnapsbrennen.at/anlagen.php. Kromě hromady skvělých obrázků domácích zařízení je na stránkách i nabídka na malé kotlíky pro experimenty i diskuze k pálení atd.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.37.253 (?)
20.8.2007 20:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Poučné obrázky, díky! Zdá se, že stačí papiňák, teploměr, pár měděných trubek a fitinek.

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.13.136 (?)
22.8.2007 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díval jsem se na stránky http://www.schnapsbrennen.at/anlagen.php. Je to tak zralé pro sebevrahy. Jen málo přístrojů splňuje nějáké ty pravidla bezpečnosti. Otop otevřeným plynem to jsou blázni... Nebo chytání výpalku do kovového hrnku, to si může risknout jen ten co si v tom bude myt jen nohy, ale né ten co získává od 50% výš... Deflegmátory, tam něják neřeší a vodou se tam dost plýtvá, ani jeden tam nemá uzavřený okruh. Jediné co schvaluji, je tam u některých dóm z mědi, to je dobré na síru, řada hrnců je z nerezu, pokavaď tam není v uvnitř zohlý měděný plech, tak dobrou chuť... Některá díkla jsou opravdu jen k úžasu, hlavně ta co mají obsah kolem 5L - ztráta času a se stočenýma spirálama v různých nádobách. Bylo tam vidět i pár průmyslových kompletů, ale k tomu mám i svůj názor, protože jsem viděl i zařízení od Destily Brno a výpočet plochy deflegmátoru trošku pokulhává a i spotřeba vynaložené energie je trošku vyšší... No záleží na co to člověk všechno chce používat...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...36, 37, 38, 39, 40...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vzdálenost trubky od kotla123.9.201955
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191267
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192973
Koupě Palírny 1120.9.20191238
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921908
Novy kvas nekvasi712.9.20191110
Výtěžnost a cena1012.9.20191278
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019782
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019137058
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199947
Destilační přístroj193.9.20192879
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934416
Míchat lutr při 2D?329.8.2019575
Pečetní vosk1027.8.20191040
Da se to este?927.8.2019921
borovička827.8.201921095
Kvas broskve226.8.2019808
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191522
Olej v destilatu222.8.2019449
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191454
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917770
Aroma meruňkovica813.8.20191454
Pálení ovocných vín1912.8.201911413
Melounovice610.8.2019856
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930469
destilační přístroj10529.8.20191447207
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911895
Trubka ke chladiči21.8.2019598
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193325
Cudny proces palenia430.7.2019866
Meruňkový kvas 4627.7.201945997
Ražná - ražovica1526.7.201943903
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191345
Ananasový kvas318.7.20191508
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917159
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191784
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191538
Pach po acetonu35.7.20191216
Domácí ořechovice1131.7.2019206872
Kvas z mandarinek1923.6.20192925
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna22.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů