Cukr



host - 49.31 (?)
31.12.2018 9:42

Jako bývalý včelař, potřeboval jsem ho kdysi celkem dost, si dovoluji tvrdit, že neomezeně dlouhou dobu.
Jen se musí přesypat z originálních sáčků, obalů. Nejlépe do nějakých barelů nebo sudů. A zamezit k němu přístup mravencům a možná i trochu vlhkosti.
I když ta vlhkost zas až tak degradující není, jen způsobí, že zhrudkovatí a ztvrdne.

Rafael.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 134.156 (?), 31.12.2018 9:28, zobrazeno: 3289x

Dobrý den, hezký silvest a šťastný nový rok všem paličum. Cukr je za dobrou cenu, jak dlouho lze skladovat???Dík.

Zdeněk

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 49.31 (?), 31.12.2018 9:42

Jako bývalý včelař, potřeboval jsem ho kdysi celkem dost, si dovoluji tvrdit, že neomezeně dlouhou dobu.
Jen se musí přesypat z originálních sáčků, obalů. Nejlépe do nějakých barelů nebo sudů. A zamezit k němu přístup mravencům a možná i trochu vlhkosti.
I když ta vlhkost zas až tak degradující není, jen způsobí, že zhrudkovatí a ztvrdne.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 223.242 (?), 31.12.2018 13:25

Teoreticky jej lze po přepálení v destilační sestavě je trvanlivější, bohužel se vzrůstajícím jeho množstvím úměrně rostou i ztráty "neřízenou spotřebou".

Jinak cukr se nakupuje i do státních hmotných rezerv, kde jej skladují minimálně 5 let a pak se dělá obměna. Balíčky, které byly předtím v SHR nemají na obalu vyznačeno datum minimální trvanlivosti. Běžné balení má vyznačeno "datum výroby + 2 roky". Tj. na dnes balený cukr tisknou 31.12.2020.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 1.1.2019 11:01

Pokud se zabrání přístupu vlhkosti, má cukr prakticky neomezenou trvanlivost. Přesypávat je možné ale není nutné. S kilovými sáčky se líp manipuluje i počítá. Stačí balíky s originálními sáčky hermeticky obalit - např. zatavit do PE pytlů 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 236.138 (?), 1.1.2019 18:55

Zatavení do PE pytlů je samozřejmě nejlepší, mně se osvědčilo i balení do novin a uložení do krabic (např. po pivu). Nezabraňuje to pronikání vlhkosti tak dobře jako zatavení do PE folie, ale určitě cukr déle nežli rok po nákupu vydrží v sypkém stavu a je použitelný pro veškerá použití. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 134.156 (?), 26.1.2019 15:15

Dobrý den pane doktore. Cukr, jemný krystal používám k doslazovábí vína. U červeného se mi zdá, že málo sladí, přidám. Je to možné, všude šulí.

Děkuji. Zdeňa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika