Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi není předmětem sdělení v jakém rozmezí pH probíhá jaká hydrolýza disacharidu na monosacharidy, ale podatata, že není ekonomické přidat 0,5 kg glukózy a 0,5 kg fruktózy á 60 Kč, ale místo toho dát 10× levnější sachrózu a případně to podpořit okyselením.

To bychm se odbočkami do detailů mohli zabývat i tím, že bezlaktózové mléko nemá méně sacharidů, ale má jen enzymaticky rozštěpené oligosacharidy (včetně laktózy) na monosachridy. Normální člověk má tyto enzymy ve slinách a o jejich přítomnosti se přesvědčí tím, že chvíli lok mléka kloktá v puse. Pokud mléko zesládne, pak nastal jev, kdy oligosachridy s nízkou sladivostí byly rozštěpeny na monosachridy s vyšší sladivostí (viz i poměr sladivosti cukru a medu). Pokud mléko nezesládne v průběhu kloktání pak nastává jeden ze dvou případů. První je, že oligosachridy byly již rozštěpeny (UHT ohřevem, LactoseFree úpravou). Druhý, méně častý případ je, že příslušný člověk nemá dostatečnou tvorbu příslušného enzymu (například tím, že mléko roky nelipl, nebo protože roky už pije jen bezlaktózové mléko a tím si tvorbu enzymu deaktivoval).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika