Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak dobře, sorbitol je "alkoholický cukr". Vyskytuje se v některém ovoci (hrušky, třešně, švestky...) a je fermentovatelný určitými bakteriemi. Dostal jméno podle jeřábu (Sorbus), z jehož plodů byl poprvé izolován. Ve větším množství způsobuje plynatost a průjmy. Možná je to jedna z příčin horší stravitelnosti hrušek (?). Co z něj ty bakterie udělají, nevím.  Ale taky bych to raději nepil. Sorbitol (E420) se průmyslově vyrábí redukcí glukózy a dá se z něj vyrobit vitamín C.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika