Uniká mi smysl toho projektu, tak taky jen akademicky a bez praktických zkušenosti.
*
Myslím, že melasa má cukrů dost, že ji přicukřovat nebude třeba. Spíš ředit...
Třtinovým cukr je asi dost drahý, ne?
Ale jeho cenu v porovnání se třinovou melasou neznám.
(Jen tuším, že za běžné ceny v bio obchodech apod. těch surovin, by bylo možná i levnější si pravý rum koupit a nepatlat se s tím...).
-Třtinová melasa je dost zásaditá, bylo by dobré kvas okyselit.
-Vedení destilace, filtrace, kaly, kvasinky bych moc neřešil. Stejné jako u ovocných a obilních pálenek. Ale oddělení kvasničních kalů, kde to jde, je přínosné, filtrace zbytečná.
-Karamelem se barví aby se dosáhlo vizuálního efektu zrání v sudech. Anebo jen pro barvu.
-V sudech se nechává zrát až finální výrobek
-Byliny, koření.., podle osobní chuti, proč ne. Ale pak to bude spíš likér a ne Rum jako pravý stařený destilát.
Rafael.