Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

A ešte jedna vec máme slivkový kvas konkrétne durandzie a boli už dlhšiu dobu pri teplote okolo 11°C a už im Brix neklesalo (stále okolo 15), tak sme dali do tepla 18°C a je vidno, že kvasia aj na chuti poznať, že ešte nie sú ready, ale podľa reflaktomera hodnota stále neklesá pod 15 a to sú tam už tri týždne...
*
Praktické zkušenosti s duranciemi pravda nemám, ale vím, že v přezralém stavu mají i přes 30°Bx.
A to je hodně, těžko čekat, že bez ideálních podmínek vykvasí na standardních cca 5°Bx.
(Myslím tím běžné info měření refraktometrem).
Ale zkušenosti mám m.j. s výrobou výšealkoholických dezertních vín a medovin...
Pokud se kvasinkách nevytvoří vhodné podmínky, hlavně teplota nad 25°C, tak se to kvašení zastaví na těch cca 15°C.
*
Vyzkoušet si to můžete prakticky tak, že odeberete zkušební vzorek a umístíte ho do velmi teplého prostředí.
Anebo ho ještě můžete zředit vodou a uvidíte jak se to pak ještě rozkvasí...
*
Ale pro příznivce spíš studeného kvašení, určitě je pro kvalitu lepší - to nechci rozporovat, je zředit kvas vodou na hodnotu kolem cca 20°Bx.
Přece mi jen přijde škoda těch neprokvašených cukrů které zůstanou ve výpalcích...

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika