Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jeden z důvodů proč bych byl k prodejci skeptický, je už návod k použití:
(Pokud se ohání něčím podobným, vůbec nic o dané problematice neví!!!)
Copy OCR z Honzova obrázku:
Kultivované nássdové kvasinkg pro evocné kvass Osmoticky odolné (Saccharomyces cerevisiae) Dávka na 100 I kvasu Návod k použití: obsah balení rozmíchejte v 11 vlažné vody o teplotě max 35 °C. Po 30 min. kvásek promíchejte a nalijte do kvasné nádoby s ovocem Teplota kvašení v rozmezí 8-34 °C AGRONEXUS, s.r.o, Tel: 774 30 69 35 e-mail: agronexus@seznam.cz www.agronexus.websnadno.cz exp. 2/2019 uchovávejte v suchu a chladnu.
*
Fact si někdo myslí, že se kvasinky rozmnoží v trošce teplé vody bez živin a vhodného růstového a množicího prostředí, v 1l tak, aby byl ten jejích zákvas schopen nějak ovlivnit vcelku nepřátelský 100l objem kvasu???

(Pro šťouraly uvedu jen to, že si myslím, že v tom balení žádná kvasinková výživa nebude. Ale třeba se pletu protože výrobci, nebo množitelé, Turbokvasinek ji tam mít musí. Jinak by jim to nefungovalo...).

Co na to staří domácí vinaři, to se tady žádný z nich proti takovému blábolu neozve???!!!
*
Správně by ten návod k jejích aktivaci a množení měl vypadat asi takto protože je zásadní chybou množit je jen v teplé vodě. Potřebují k množení živiny. Ty je možné jim dodat ve formě vitamínů a minerálů jakožto živných solí nebo prostřednictvím ovoce, jeho šťáv, sirupů apod. Samozřejmě sterilizovaných, povařených a bez chemických konzervantů.
Množí se v teple, v pokud možno ve sterilních podmínkách a do větších objemů se přidává až po zjevných příznacích kvašení. Zakalení obsahu, viditelné bublinky apod. A to i při ideální, 30°C teplotě může někdy trvat i déle než "doporučovaných" 30min.
U mě to bývavalo den někdy až dva. Důvěryhodné zdroje udávají někdy až tři.
Ale to je celkem nepodstatné, důležité je poznat a vidět to rozmnožení v množicím médiu a nádobce.
Další dost důležitá věc je pravidlo 1/10!
Tzn., že aby celá ta operace byla skutečně úspěšná je třeba přidávat ten zákvas do kvasu, anebo k dalšímu množení v tom poměru.
Ten by měl zaručit, že se ty nové kvasinky chytnou a budou pracovat.
Pro názornost - 100ml - 1l -10l - 100l atd...
*
Ale i tak ani tento způsob nemůže zaručit stoprocentní rozkvašení všech lenivě kvasicích nebo špatně vedených kvasů.
*
Ale v každém případě je to určitě smysluplnější než vlít po půl hodině po rozpuštění nějakých sušenin v litru nebo půl litru teplé vody tu neoživenou směs do většího množství kvasu a čekat od toho nějaké zázraky...

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika