Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Odpoved k docukřovani: Doslazovani je kapitola ktera se vsude probira. Zalezi co od vysledku ocekavate. Ja doslazuji jen ranne kvasy, merunky, broskve, hrusky. Vse co ma mene cukru a hrozi spatny prubeh kvaseni a zoctovateni. Davam 1kg na 100litru. Jeden cas jsem vubec necukril a kvalita byla horsi, zkratka vice alkoholu uvolni vice aromatickych latek. A treba broskve bez doslazeni jen na 2x neudelam. Maji malo cukru a vysledek neni nikdy dobry, takze musim udelat 3D. Nebo dosladit. Tot mé zkusenosti. Zkousel jsem pridat i vysoke mnozszvi cukru nebo destilovat kompoty a vysledek je hnus. Nema to nic s kvalitnim ovocnym destilatem společneho, proto s cukrem opatrne, idaelne zmerit cukernatos v kvasu a dosladit je je li to treba.