Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Taky přidám svou zkušenost. Druháky jsem pálil z švestek, jablek, višní a hrušek. Mám totiž kamaráda důchodce s nízkým důchodem a jeho produkce mu nestačí pokrýt potřeby, takže je vděčný za cokoliv. Když pálím pálenku, tak lepší druhou půlku předku odebírám do druháku, tu první horší půlku dávám do ostřikovače. A pálení končívám někde nad 60% a do asi 50% odebírám dokap, který dávám do druháku rovněž. Višně a hrušky pálívám tak po 3-4 týdnech. Výpal z višní scedím a šťávu, která má ještě i trochu cukru znova zakvasím s přidaným cukrem a kvasinkami. Opět kvasím cca. 3 týdny. Vypálím a do lutru přidám odebraný předek a dokap, naředím na 30% a po pár dnech pálím. Druhák z višní je výborná pálenka. Vím, to o své tvrdí každý))) ale tato opravdu je. Kdyby někdo nevěřil, klidně zašlu vzorek. Zrovna tak druhák z hrušek je dobrý. Švestky a jablka pálívám tak cca po 8-10 týdnech a druháky nejsou už zas tak dobré. Ovšem kamarád si je naředí na nějakých 45% a ztrestá je taky) Jezdí ke mně známý z Moravy, který vozí meruňkovici a slivovici od jejich místního paliče. A světe div se, jsou to druháky na prodej pro „pražáka“ bratru 300 za litr. A místní palič má každý rok na auto. No a pak se stává, že mi někdo nabízí pravou domácí slivovičku z Moravy co koupil a mě se ježí všechny chlupy když si jen přivoním((( smolím to už podruhý, první pokus asi neprošel přes auditora
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika