Jak psal p. Šlosar, všechno lze vyčistit a zbavit se "kalicích látek" po zředění. Otázkou, ale je jak a čím protože na to není žádný univerzální recept. Na každý problém, "kalicí oleje, silice apod." funguje něco jiného.
Další otázkou je, zda se těchto látek nutně potřebujete zbavit?
Jste "výrobce" komerční lihoviny u které záleží na vzhledu a průzračnosti?
Nebo preferujete ve svém macerátu obsah látek které by tam být měly?
*
Pokud se zbavíte těch látek " kalicích", tak i taky těch kvůli čemu to děláte.
Po jejích zbavení se zůstane ten macerát jen "ochucenou" lihovinou s jen malým obsahem těch léčivých látek které tam chcete.
Dobrým příkladem by možná mohl Absinthe a podobné jiné vysoceprocentní lihoviny, které se před pitím ředí ledovou vodou právě proto aby se mléčně zakalily - tzv.louche. A to je právě známkou jejích kvality a obsahu látek které by obsahovat měly.
Takže v případě nějakého "zdravotního užívání" to fact neřešte!
Rafael.