Pro plnění postupně platí stejná pravidla jako pro kontroly kvašení otevřením bečky. Je zde nebezpečí odvětrání CO2 vrstvičky na hladině. Ten dvoudenní interval je asi optimálním kompromisem mezi prevencí ztrát nahnitím ovoce ve skládce a počtem otevření sudu. Neméně důležitý je i způsob, jakým doplnění provedete. Mělo by být takové, aby jste průvanem či tlakovou vlnou před masou ovoce nevypláchl zmíněný CO2 z bečky. Je pro to lepší dávat ovoce po hrstech přiměřeně pomalým vkládáním tak jak kontrolujete současně, že vkládané plody nejsou nahnilé. Pomalé vkládání také zajistí, aby se z níže položeného mače neuvolnily bublinky CO2 už v průběhu vkládání, ale až po uzavření nádoby a poklepu na stěnu.
Ohledně postřiku platí totéž - je lepší sypat krystalky na povrch nebo nalít roztok, než vytvářet průvan. Pamatujte, že i CO2 okyseluje formou jak se v roztoku pod ním rozpouští/uvolňuje do/z kyseliny uhličité. (analogicky zasíření nad hladinou okyseluje rozpuštěním oxidu siřičitého do roztoku).
SfK