Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro plnění postupně platí stejná pravidla jako pro kontroly kvašení otevřením bečky. Je zde nebezpečí odvětrání CO2 vrstvičky na hladině. Ten dvoudenní interval je asi optimálním kompromisem mezi prevencí ztrát nahnitím ovoce ve skládce a počtem otevření sudu. Neméně důležitý je i způsob, jakým doplnění provedete. Mělo by být takové, aby jste průvanem či tlakovou vlnou před masou ovoce nevypláchl zmíněný CO2 z bečky. Je pro to lepší dávat ovoce po hrstech přiměřeně pomalým vkládáním tak jak kontrolujete současně, že vkládané plody nejsou nahnilé. Pomalé vkládání také zajistí, aby se z níže položeného mače neuvolnily bublinky CO2 už v průběhu vkládání, ale až po uzavření nádoby a poklepu na stěnu.

Ohledně postřiku platí totéž - je lepší sypat krystalky na povrch nebo nalít roztok, než vytvářet průvan. Pamatujte, že i CO2 okyseluje formou jak se v roztoku pod ním rozpouští/uvolňuje do/z kyseliny uhličité. (analogicky zasíření nad hladinou okyseluje rozpuštěním oxidu siřičitého do roztoku).

SfK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika