Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, psal jsem již na deslik, bylo mi doporučeno hodit i sem. V závalu nadšení a amatérství jsem si koupil koloni viz níže. Takže prosím nekomentujte mou začátečnickou chybu, nicméně bych z ní rád dostal nějaký rozumný výsledek. Možná je vše v pořádku, a jen hledám problém kde není, ale nezdá se mi to. Nejvíce bych ocenil někoho, kdo má s podobnou kolonou osobní zkušenosti a může mi dát nějaké rady a tipy. Děkuji :

Mám tuto kolonu, akorát se 4mi odkalovači, jinak je totožná
Zatím jsem na ni zkoušel pálit 2x resp 2 druhy mače (jablka a zavařeninový mix :)).
Mám problém s tím, že z kolony během pálení do sběrné nádobky jde dost nevonící zápach (prostě jak když se pálí na UA, nebyl jsem u žádné jiné kolony, nemůžu soudit, jestli je to normální), ovšem i třeba den po vypálení má pálenka stále ten stejný CHEMICKÝ nespecifikovaný zápach. Pálím (dle teploměru v prvním odkalovači) ze začátku na 78-79'C, a to vyloženě slabě kape hodnoty výstupu u prvního pálení jsou cca 90% alkoholu a zápach je dost silný. Když zvednu teplotu na 81-83 tak je proud výstupu podstatně silnější, zápach se trochu zmírní (ale stále je dost silný), síla padne na cca 83-85%. Nicméně i co do chuti, těžko bych rozeznal z čeho bylo vypáleno. Neměl jsem bohužel zatím možnost s nikým znalým probrat výrobní postup přímo u kolony, jestli je problém v ní, či ve mě? Zkoušel jsem i po prvních proteklých pár kapek i vylít všechny odkalovače, výsledek stejný.
Ještě poznámka, když vyliji odkalovače chvíli po chodu kolony, tak tekutina v nich je samozřejmě horká, ale je čirá s kousky minerály a s výborným aroma (takové bych si představoval u výsledku), voltáží je někde kolem 60-65% a je čirá. Ke konci procesu kdy jsou teploty vyšší, je už zakalená a zapáchá obdobně jak výsledný produkt.
Děkuji za jakékoliv poznatky, rady a připomínky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika