Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vážení rád bych Vás požádal opět o radu. Jeden můj opravdu starý dobrý známí (letos slaví 80 let), který se pálení domácí kořalky věnuje takřka celý život prosazuje níže uvedenou věc. Pálí snad všechny druhy ovoce (cukr zásadně nepřidává, kvasinky také ne, živnou sůl nepoužívá...). Používá jednoplášťový kotel na cca. 60 litrů a "jede" na dvě destilace.

Nyní můj dotaz: druhou destilaci ukončuje mezi 20 - 25 % naměřeného alkoholu. V pálenicích se ale přece končí kolem 40%... On mi tvrdí, že ke konci jdou vonné a chuť tvořící látky... S tím souhlasím, ale přece jenom končit na 20 % mi příjde pozdě...

Předem děkuji za odpověď, Saša. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika