"myslíte si, že uvedené množství úkapu, a v něm obsažených nežádoucích látek dokáže zničit výsledný produkt natolik, že by jej nikdo nedokázal polknout, jak píšete"?.
Otázka je to dobrá, ale něco v ní chybí. Záleží přeci na příkonu energie do vařáku. Pokud budete topit jak na lokomotivě, tak ta 1/3 - 1/2 l na 150 l kvasu ve vařáku určitě stačit nebude, ale pokud snížíte přikon tak, že to bude jen kapat max. tenká nitka, tak asi ano, ale pokud neznáte finální teplotu v hlavě kolony, musíte degustovat, ostatně, proč ne! Prostě je třeba poskytnout nežádoucím komponentám dostatečný čas na to, aby mohly oddestilovat. Takže účinnou kolonu a pro každý druh ovoce je to jinak, ale hlavně to smí jen kapat. Ovšem v dnešních pálenicích to teče jak Dunaj, to víte spěchají, aby těch zákazníků "co nejvíce stihli". Já to chápu, jde jim o život. slosar-petr@seznam.cz